POD OKRILJEM PALČICE POMAGALČICE TUDI ŽAN IZ KOPRA: "Vsak dan dokazuje, da nemogoče zanj ne obstaja" (FOTO)

Koper

Palčica Pomagalčica je s svojimi dobrodelnimi škratki pod okrilje vzela še enega velikega borca, dve in pol leti starega dečka Žana iz Kopra. V preteklem vikendu so sredstva zanj zbirali tudi na 1. nogometnem memorialu Milana Šćulca, ki ga je organiziral Nogometni klub Dekani – iz Dekanov sicer prihajajo tudi Žanovi stari starši. Tudi tokrat so se, kot že mnogokrat prej, pri Palčici stvari "nenačrtovano povezale".

"Žan je dve in pol leta star fantek, ki se bori kot veliki borci že od prve minute, ko je prišel na svet. Rojen je bil v Izoli, s Cističnim hidromom-Limfangiomom, katerega so mu operativno delno odstranili pri manj kot mesecu dni. Je nasmejan, pogumen, vesel in navihan fantek, ki vsak dan znova in znova dokazuje, da nemogoče zanj ne obstaja, saj je preživel že veliko težkih stvari," je zapisala njegova mamica.

Kot pravi, je Žan "z nasmehom premagal že veliko ovir", verjamejo pa, da jih veliko še bo.

Sredstva se zbira za logopedsko obravnavo

Žan trenutno najbolj potrebuje logopedsko obravnavo, saj je v zaostanku z govorom, zato redno obiskuje logopedinjo, ki mu pomaga pri razumevanju in izgovarjanju prvih zlogov ter besed in učenju. "V vrtec žal še ne sme, ker nima razvitega imunskega sistema. Kljub temu, da ima težave tudi pri prehranjevanju in pitju, zelo rad jé. Žan uživa vsak dan, kjerkoli že je, in tudi nam je pokazal, katere so prave vrednote v življenju," je še zapisala.

Za pogumnega in navihanega junaka so zbirali sredstva tudi na nogometnem turnirju, ki ga je pretekli vikend organiziral Nogometni klub Dekani. "Memorial je imel sedež v Dekanih, od koder so tudi Žanovi stari starši. Njegova mamica je bila moja učenka, pa tudi vnuk gospoda, kateremu je posvečen memorial, je bil moj učenec. Tudi tokrat so se stvari nenačrtovano povezale," je dejala Larisa Štoka, prvo ime humanitarnega društva.

Žan je bil tudi častni gost turnirja in ga s prvo brco otvoril. 

Kot pojasnjuje Štoka, je Žan deček, "ki ima kljub vsemu rad življenje". Obiski pri logopedu, ki jih omogoča zdravstvo, so zanj premalo. "To poteka v sklopu razvojnih ambulant, ki daleč od tega, da bi bile nekvalitetne, ampak jih je premalo. Zato obstajajo samoplačniške terapije," je dejala. Prav za slednje se je zbiralo in se še zbira sredstva. 

Žan trenutno obiskuje terapije enkrat tedensko, a ker je viden napredek, jih bo v prihodnje obiskoval dvakrat na teden.

V preteklem vikendu zbrali sedem tisoč evrov

"Za našega Žana je bilo zbranih okoli 7000 evrov," je dejala Larisa Štoka. "Glede na to, da je bil prvi memorial in glede na epidemiološko situacijo, smo zelo hvaležni, da so se nogometno-dobrodelni škratki odzvali v takem številu," je še dodala. Žanu so bila namreč namenjena sredstva, ki so jih prejeli od sponzorjev in donatorjev ter polovica zaslužka od prodanih vstopnic

Vsi, ki bi še želeli pomagati navihanemu Žanu, lahko sredstva nakažejo na TRR Palčice Pomagalčice: SI56 0400 1004 7069 045, v namen pa napišejo Žan.

"Žanovi starši so zelo hvaležni," še pove gonilna sila Palčice Pomagalčice in dodaja, da tudi Žanovi starši vedno sodelujejo v njihovih akcijah"Vse te naše družine, ki jim pomagamo, se počutijo kot del našega društva in z veseljem pomagajo naprej. Nastala je ena lepa veriga, ki prav zares živi."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija