1. NOGOMETNI MEMORIAL MILANA ŠĆULCA V DEKANIH: Z dobrodelno noto za Žana

Koper

Nogometni klub (NK) Dekani v soboto, 22. januarja, in nedeljo, 23. januarja, organizira 1. nogometni memorial Milana Šćulca, dolgoletnega gospodarja športnih objektov NK Dekani, ki je preminil julija 2020. Na ta način se želijo pokloniti njegovemu spominu v znak zahvale za vse, kar je naredil in prispeval za obstoj ter delovanje kluba. Dogodek bo imel dobrodelno noto, del zbranih sredstev bodo preko humanitarnega društva Palčica Pomagalčica namenili dve in pol letnemu Žanu, ki se je rodil s cističnim higromom.

Milan Šćulac, ki se je v Dekane priselil iz rodne istrske vasice Šćulci, se je s svojim delovanjem v NK Dekani na svoj način vpisal med nogometne legende. Skrbel je za športne objekte, bil je član uprave in predsednik izvršnega odbora.

Zraven je bil, ko se je gradilo in saniralo, ko je članska ekipa napredovala v 2. in 1. SNL, "v delovanje kluba je bil vpet, ko je ta doživljal najlepše trenutke, zmage in napredovanja ter tudi takrat, ko ni šlo vse po načrtih, ko je bil klub v stiskah in je nizal slabše rezultate, tako športne kot finančne ter kadrovske", so zapisali v klubu.

"Milan je svoje delo v vlogi gospodarja opravljal 45 let. Ostal nam bo v spominu kot garač, neutrudljiv delavec, pravi prijatelj, ki je bil vedno pripravljen pomagati, optimističen, a hkrati realen. Videl je korak dlje kot ostali, zato ni nikoli odnehal, ampak trmasto in predano, kot pravi Istrijan, rinil naprej," pravijo v Dekanih.

Ta vikend 1. Memorial za našega Milana Šćulca...

Objavil/a NK Dekani dne Torek, 18. januar 2022

Ker jim v spominu ostaja predvsem njegova nesebičnost do ljudi, ki so potrebovali pomoč, so se v klubu odločili vsem njegovim mamorialnim turnirjem dodati humanitarno noto.

Sredstva, ki jih bodo dobili od sponzorjev in donatorjev ter polovico zaslužka od prodanih vstopnic, bodo namenili otrokom z resnimi zdravstvenimi težavami. Preko humanitarnega društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki bodo s 1. memorialnim turnirjem tako pomagali dve in pol letnemu Žanu, ki se je rodil s cističnim higromom oziroma limfangiomom vratne regije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija