PO TEM, KO JO JE POSLAL NA "GINEKOLOŠKI PREGLED": "Raje seksist kot povprečnež"

Koper

Včeraj smo poročali o besednem boju na družbenem omrežju med mikrobiologom Gorazdom Janezom Pretnarjem in eno izmed komentatork, ki mu je 'ugovarjala' na njegov zapis o 'lockdownu'. Mikrobiolog se je danes odzval na naš članek in na koncu zapisal, da je "rajši seksist kot povprečnež".

Kot že rečeno, smo včeraj poročali o odgovoru mikrobiologa Pretnarja eni izmed uporabnic družbenega omrežja Facebook. Ta mu je na njegov zapis o popolnem zaprtju države odgovorila: "Ma lahko ti zagovarjaš … Medtem vam pa ustavno sodišče zavrača te odloke … Evo prepoved potovanja v rdeče države je že zadržana." Kot smo zapisali, ji je Pretnar odgovoril in jo napotil "kar na ginekološki pregled k ustavnemu sodniku".

Pretnarja pa je naše pisanje očitno zbodlo, saj se je danes na Facebook odzval na včerajšnji članek. Tudi pri nas ni varčeval z ostrimi besedami, zapisal je namreč: "Če ni dovolj pameti v Regionalovem T.R. uredništvu, se ironija spremeni v seksizem. Pač domet, kaj drugega ni mogoče zapisati." Pri tem pa nam je podal tudi 'smernice', kako ločiti ironijo od seksizma.

ČE NI DOVOLJ PAMETI V REGIONALOVEM T.R. UREDNIŠTVU SE IRONIJA SPREMENI V SEKSIZEM. PAČ DOMET, KAJ DRUGEGA NI MOGOČE...

Posted by Gorazd Janez Pretnar on Saturday, April 10, 2021

Kot pravi, da kadar sodna veja oblasti pri svojem delu naleti na strokovno problematiko, na pomoč pokliče sodne izvedence. "A glej ga zlomka, ustavni sodniki so tako vsevedi in univerzalni, da kar sami tehtajo epidemiološke ukrepe. In to preočitno na pravnih predpostavkah, namesto na strokovnih izsledkih. Samo po sebi se ponuja vprašanje, a so na strani tistih, ki želimo konec epidemije ali na strani plandemikov. Menim, da je sklicevanje na njihove odločitve v zvezi z pandemijo bolj podobno odgovorom vrtčevskih otrok kot pa resnosti, ki naj bi ga ustavni sodniki predstavljali."

Za konec pa je mikrobiolog še dodal: "Če imam na izbiro, sem rajši seksist kot povprečnež."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Božo  |  12 .04. 2021 ob  21: 04
-1
Prenapihnjen butl.....
Puter in marmelada |  11 .04. 2021 ob  23: 33
Ok sem prebral ta njegov vodic za smeh,se bom poskusu v situational irony.
Pretnar ima tako lepo fotko,da bi ga lahko postavli za dvigalo v luki koper
Hahaha Stekas?
Istriano |  11 .04. 2021 ob  20: 45
-1
Mi Primorci za naše potrebe imamo samo eno majhno psihiatrično bolnico v Idriji, tam na vašem koncu dr. Pretnar jih je pa kar veliko, pa tudi precej večje so. Kdo ve zakaj? Ker je zdravstvo prilagojeno potrebam lokalnega prebivalstva ali po domače, ker je pri vas več norcev.
Istriano |  11 .04. 2021 ob  20: 40
Ojla Pretnar, Primorska sega do vasi Planina pri Postojni. Ma vsaj geografijo malo predelaj, ne? In do Bovca tam v drugo smer.
Obala1 |  11 .04. 2021 ob  18: 31
@manofsteel tebi nima smisla odgovarjat ker itak ne bi razumel ...živiš v enem svojem svetu kjer mogoce imaš nekaj vendar brez ogledala ...ti ves vse, najboljsi si, najbolj pameten, čudi me da te niso izbrali za ne vem kaksno pomembno funkcijo...prav nasmejes me kar pomeni, da si pateticen
ManofSteel |  11 .04. 2021 ob  13: 07
-6
@obala1 čakam na tvoj CV, da si malo razširim pojme o temu kar blodiš v imenu Poturčina...hahahahaha
Gremo na kavo, da te pročitam malo...patetikos hahaha Kaj si ti dosegel? To da bluziš v imenu tvojega prijatelja Poturčina narkiča na steroidih? Sam sem v športu že celo življenje, dosegel pa sem toliko kot ne bo dosegel nobeden v Sloveniji. Sicer pa moj šport je vse prej kot ena igra z žogico za nedozorele otroke...in sam kot pro.športnik ti lahko zatrdim, da Potrč je navaden narkoman na steroidih...pa še se kur*i z nekimi umetnimi mišicami na FB-ju. Hahahahaaha... ja to so vaši influencerji, ki so za vas dušo dali...ti si mi neki uspešnež. Klošaru jedan
4ugoketo |  11 .04. 2021 ob  10: 23
@Pretnar
in za vse, ki znajo nemško
razsodba sodišča proti obveznemu nošenju mask in testiranju otrok
Sensationsurteil Amtsgericht Weimar: Masken, Mindestabstand u. Schnelltests an Schulen - Beschluss vom 08.04.2021, Az.: 9 F 148/21

posebnost te razsodbe je zelo obširno poročilo o trenutnem stanju znanstvenih študij, dokazov zaz ukrepe, kot jih poznamo, NI!
g.Pretnar, preberite študije in se potem oglašajte. nimate samo vi diplomo.
Na tem področju ste povprečnež, žal.
 |  10 .04. 2021 ob  20: 54
-8
Ištrijan@, ko omenjaš tki. "kognitivno sposobnost" velja dati v vednost in morebitno razumevanje, da je to zgolj moj trud se spustiti na nivo, da je potem zapisano tudi razumljivo! Najedati s tujkami in s tujim leporečjem prisvojeno opletati po tovrstnih portalih zna skoraj da vsakdo z vsaj malce prirojenega uma, je pa res, da potem za le take velja zgolj retorična vprašanja! Je še kaj preostalo velikim? :) Ti ne boš zagovarjal posameznikov, četudi s svojimi idiotizmi in kretenizmi se postavljajo nad ne samo po spolu razlikovanja, jaz se pač bom, ker neodzivnost pomeni, da se s tovrstnim tudi strinjaš ! Ja, tudi to je 21 stoletje!
Janez Pretnar |  10 .04. 2021 ob  20: 47
-1
Paritzanistrian | 10 .04. 2021 ob 20: 3


TAKO JE!
Paritzanistrian |  10 .04. 2021 ob  20: 31
Pretnar prav si napisal. Ko jih j... Danes so že vsi tako pametni, da je za vse te veleume pod častjo poslušati strokovnjake. Če bodo komu verjeli, bodo ti pametnjakoviči verjeli influencerjem...tudi če niso dokončali osnovne šole so kul in so informacije dobili na youtubu.
Janez Pretnar |  10 .04. 2021 ob  20: 12

kokodek | 10 .04. 2021 ob 20: 11
0


a ni to FB?
kokodek |  10 .04. 2021 ob  20: 11
pravi znanstveniki pišejo v znanstvene revije
1