JE ZNANI MIKROBIOLOG Z ODGOVOROM ŠEL PREDALEČ? Gospo, ki ga je le soočila z dejstvom, seksistično napotil na ginekološki pregled

Koper

Mikrobiolog iz koprske enote Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), dr. Gorazd Janez Pretnar, je od pojava novega koronavirusa še posebej aktiven na družbenih omrežjih, kjer vsakodnevno deli svoje poglede na potek epidemije v Sloveniji. S svojimi sledilci se pogosto zaplete tudi v besedne boje, a tokrat je očitno šel nekoliko predaleč. Eno izmed komentatork, ki mu je 'ugovarjala', je seksistično napotil na "ginekološki pregled k ustavnemu sodniku".

dr. Gorazd Janez Pretnar

Mikrobiolog je včeraj zvečer, pred odločanjem vlade o morebitnem sproščanju ukrepov in po že znani odločitvi o ponovem odprtju šol in vrtcev, na Facebooku zapisal, da zagovarja popolno zaprtje države. "Odpiranje šol je napaka. Covid idiote in kršitelje odlokov pred sodnika in v zapor," je bil oster. Kot je nadalje pojasnil, bi 'lockdown' po njegovem moral izgledati nekako tako: "Vsi doma, 50 metrov od hiše. Trgovina. Zapora na krajevno skupnost. Industrija stoji. Vse stoji."

ZAGOVARJAM TOTALNI LOCKDOWN. ODPIRANJE ŠOL JE NAPAKA. KOVID IDIOTE IN KRŠITELJE ODLOKOV PRED SODNIKA IN V ZAPOR.

Objavil/a Gorazd Janez Pretnar dne Četrtek, 08. april 2021

Pod njegovo objavo se je kot mnogokrat doslej vnela vneta razprava. Nekateri se z mikrobiologom strinjajo, drugi mu nasprotujejo. Med temi se je znašel tudi komentar gospe, ki je zapisala: "Ma lahko ti zagovarjaš … Medtem vam pa ustavno sodišče zavrača te odloke … Evo prepoved potovanja v rdeče države je že zadržana." O tem, da je ustavno sodišče sprejelo pobudi za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti 11. člena vladnega odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi obvladovanja epidemije covida-19 ter do končne odločitve zadržalo izvrševanje tega člena, ki omejuje potovanja v države na rdečem seznamu, smo poročali ravno včeraj.

Pretnar pa je svoji Facebook "prijateljici" odgovoril izredno arogantno in seksistično in jo napotil "kar na ginekološki pregled k ustavnemu sodniku".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  10 .04. 2021 ob  11: 08
V glavnem samo zaradi raznih kvazi"strokovnjakov" bomo pristali na to, da se bo država zapirala v času špice sezone...šele pol bo pestro. Pa da vidite kako boste končali vsi tisti, ki se sprenevedate...eni resno mislijo, da bodo podjetja zdržala takšno agonijo z napol zapiranje države in brez nobenega nadzora na mejah...več kot očitno, da enim se hebe...dokler primaš plačo od delodajalca oz. Države ti dol visi. Pa bomo pozaprli vse pipce pa da vidimo koloko ste prešparali za hifr čase....hahahahahahaha
ManofSteel |  10 .04. 2021 ob  10: 33
-1
Razni kvazi mediji pa poročajo o nekem seksizmu....še malo pa bo moške uriniranje na prostem označen kot seksizem....kam nas peljejo tej gayevski mediji to je šele smeh....
ManofSteel |  10 .04. 2021 ob  10: 22
-3
Niti več ne berem komentarjev pod novicami, ko ke govora o covidu. Bi pa toplo priporočal Pretnarju, da naj se ne peca z navadnimi smrtniki, saj mu niso dorasli niti po inteligenci kaj šele po stroki. Vsem je jasno, da o moji stroki se lahko pogovarjam le z nekom, ki vsaj kolikor toliko sledi stroki. Večina naroda, ki posedava po raznih kafičih že celo življenje je razbrat, da njihov pogovor ne seže dlje od sosedovega WC stranišča. Toliko o inteligenci povprečnežev, ki v svojem bednem življenju , če ne bi imeli tv-ja ne bi vedeli kako se skuhajo jajca na oko. Internet pa je povečini domet le za spletne strani, ki nimajo nobene osnove o real lifu...hecno pa je tudi to, da v takih časih ponavadi taki izumrejo. Eni ste kot dinozavri...počasi izginjate.
Obala1 |  09 .04. 2021 ob  22: 36
Pretnar je samo en nastopaski bebec ki se razume samo na vodo, mesa se pri zadevah o katerih ne ve nic ...zelel si je Krekovo mesto In vso energijo je usmeril v to In na samopromocijo ...In kot je lepo rekel @japajade će bi uzalil mojo ženo bi res rabil bolnisko
japajade |  09 .04. 2021 ob  22: 32
Istriano@, po tvoje bi se Pretnar lahko, kot samooklicani strokovnjak vpletal tudi v delo kirurgov, onkologov, ortopedov, ...... ? Če, potem njegova kariera bila bi kratkega veka!
japajade |  09 .04. 2021 ob  22: 28
Ne prvič in ne zadnjič velja poudarit na tak način, lahko pa tudi osebno, da bi moral Pretnar tako, kot Krek katensko odgovarjat, ker se v medijih predstavlja za strokovnjaka na področju, o katerem nima pojma! Za vse desno neuko rajo eno zelo preprosto vprašanje, kam ali h komu greste, ko imate npr. težave s srcem ali npr. imate probleme s kolenom!? Glede na to, da v svoji neukosti vse, ki so medicinsko fakulteto videli od znotraj in zgolj samo od zunaj, dajete ali mečete v isti koš, kot tki. stroko, ki ve vse o epidemiji, potem če vas boli koleno, potem bo Pretnar že vedel kaj in kako, da ne rečem, da vas Krek lahko tudi operira na srcu! Ko bo vsak delal tisto, za kar je študiral in specialziral, bo življenje državljanov Slovenije dosti lažje!
Mimogrede, če bi s to izjavo Pretnar užalil mojo ženo, bi potreboval bolniško in to ne za tako kratek čas!
Istriano |  09 .04. 2021 ob  22: 22
12
Dr. Pretnar je gotovo odličen strokovnjak, je pa postal malo preveč "živahen" v tem obdobju epidemije Corona virusa. Za znanstvenika ni nabolj koristno, da se bojuje z laiki na Facebooku, ker od tega ne bo nihče imel koristi. Dosti bolje bi bilo, da posveti vse svoje sile razvijanju metod, da se ubranimo in premagamo Corona virus. Borba proti virusu z uporabo znanstvenih metod in ne borba z laiki.
Cazzimperio  |  09 .04. 2021 ob  20: 52
-3
US je prevzelo nalogo partijskih komisarjev in vedo vse o virusu.
Želijo biti všečni svojim privržencem. Zato imamo toliko kriminalcev zunaj zaporov. Pretnar ima prav.
Gospa ne sme biti užaljena lahko gre tudi mehaniku na pregled...
Voliga |  09 .04. 2021 ob  15: 21
16
@Fritla
Angleži kar naj zapirajo in delalo kar jim paše. Še nedolgo nazaj so bili gospodarji polovice sveta, poglej kje so danes...(toliko o njihovem odnosu)
Voliga |  09 .04. 2021 ob  15: 13
15
En argument več zakaj ne zaupati državnim institucijam. Kadar boste prisluhnili ljudem in začeli delat v dobro ljudi, mogoče bodo takrat ljudje prisluhnili vam.
Fritla |  09 .04. 2021 ob  15: 13
-20
V Veliki Britaniji so ga na začetku pandemije kar pošteno srali.
Nato jih je srečala pamet in so imeli konkreten lockdown kar nekaj mesecev.
Masovno in pametno so cepili ogrožene državljane, kar se pozna !
V Angliji ni možno piti kave od oktobra lani.
Pri nas pa se organizira nek miting bratstva in jedinstva sa virusom na Semedelski promenadi.
magik |  09 .04. 2021 ob  14: 51
17
Gospod Pretnar ga biksa sto na uro.
1