PO KITAJSKI POPLAVLJENA ŠE INDIJA: Monsun odnesel že več kot 120 življenj (FOTO, VIDEO)

Svet

Na zahodu Indije se nadaljuje silovito monsunsko deževje s poplavami in zemeljskimi plazovi, v katerem je po navedbah tamkajšnjih oblasti od četrtka umrlo več kot 120 ljudi. Najhuje je v zvezni državi Maharashtra, poroča tiskovna agencija Reuters.

"Močno deževje, ki je ponekod nastopilo sočasno z visoko plimo in odprtjem zapornic na jezovih, je v številnih delih države povzročilo obsežne poplave," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočila vlada v Maharashtri.

V metropoli Mumbai se je v neurju porušila zgradba, sprožili so se tudi številni plazovi, ki so pod seboj pokopali na desetine bivališč. Pod tremi plazovi je umrlo najmanj 43 ljudi, pogrešajo jih več kot 60. Potekajo reševalne akcije.

Samo na območju kraja Taliye, ki je 180 kilometrov jugovzhodno Mumbaja, je po zadnjih podatkih umrlo 42 ljudi, pogrešajo jih 40.

Pripadniki vojske si prizadevajo evakuirati ljudi s poplavljenih območij, a jih pri tem ovirajo obsežni plazovi. Eden od njih je zaprl tudi glavno avtocestno povezavo med Mumbajem in Goo, še navaja AFP. Tam je več kot 24 ur ostalo ujetih na tisoče tovornjakov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija