PO GROZLJIVEM PADCU SE JE MOHORIČ JAVIL IZ BOLNIŠNICE: "Največji udarec je pobralo moje kolo" (VIDEO)

Svet

Slovenski kolesar Matej Mohorič, ki je grdo padel med spustom s prvega kategoriziranega prelaza dneva devete etape dirke po Italiji, je iz bolnišnice sporočil, da je v redu. "Moje kolo je pobralo največji del udarca, tako da sem sam imel res veliko srečo," je prek Twitterja sporočil Mohorič.

"Nobenih zlomljenih kosti, manjši pretres možganov in brez glavobola. Sem pod stalnim zdravstvenim nadzorom," je še dodal Mohorič.

Mohorič je v levem zavoju zadel ob rob ceste. Mohoriča je sunkovito vrglo naprej na glavo, medtem ko je njegovo kolo razklalo na pol. Slovenec je bil vidno pretresen, a se je dvignil na noge, in čakal na pomoč, sedeč na ograji ob cesti, kot da se nič ni zgodilo. Nato pa so ga reševalci vseeno imobilizirali, ga na nosilih naložili v reševalno vozilo in ga prepeljali v bolnišnico v Avezzanu, kjer je ostal na opazovanju.

Iz bolnišnice Avezzano je klubski zdravnik za družabna omrežja moštva sporočil, da ima 26-letnik iz Podblice pretres možganov in da bo noč ob radioloških testih preživel v bolnišnici.

"Po nesreči se je pogovarjal s športnim direktorjem in je prosil, naj pokličejo njegovo dekle, spomnil se je njene telefonske številke, zaradi česar sem nekoliko pomirjen," je za italijansko televizijo Rai dejal moštveni zdravnik Daniele Zaccaria, poroča cyclingnews.com.

Mohorič je član ekipe Bahrain Victorious, za katero na letošnjem Giru nastopa tudi Jan Tratnik. Na letošnjem Giru se je izkazal predvsem v šesti etapi, ko je Gina Mädra popeljal do etapne zmage.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija