PLANINCE NA PRISOJNIKU ZAJELA PANIKA: Pri skoraj nič stopinjah so morali z reševalci prespati na gori

Kronika

Gorenjski gorski reševalci so v soboto pozno zvečer reševali tri tuje planince, ki so se brez ustreznih izkušenj, znanja in opreme odpravili na Prisojnik. Na pomoč so poklicali zvečer, ko jih je ob vračanju z gore v temi zajela panika. Po najnujnejši večerni oskrbi so jih v dolino pripeljali zjutraj.

Fotografija je simbolična.

Skupina petih planincev se je brez zadostnih izkušenj ter opreme odpravila na Prisojnik. Dva izmed njih sta še pravočasno spoznala, da za turo nista pripravljena in sta se obrnila nazaj. Ostali trije pa so vrh 2547 metrov visoke gore dosegli šele ob sončnem zahodu.

Ob vrnitvi jih je zaradi teme, slabe opreme in težke poti zajela panika. Ker niso imeli luči, niso mogli nadaljevati poti. Na pomoč so jim priskočili kranjskogorski gorski reševalci. Na goro so jim prinesli odeje in topla oblačila ter z njimi pri skoraj nič stopinjah do jutra počakali na reševalni helikopter, ki jih je nepoškodovane odpeljal v dolino.

Policijska uprava Kranj znova opozarja, da planinci za pot v gore potrebujejo dobro opremo, dovolj znanja in izkušenj. Kdor jih nima, naj izbira lažje in nižje terene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  18 .06. 2019 ob  09: 37
Upam da jim bodo dobro zaračunali to akcijo.