PIJAN DIVJAL PO PRIMORSKI AVTOCESTI: Mimo švignil z veliko hitrostjo in trčil v odbojno ograjo

Kronika

Policiste je v četrtek v popoldanskem času poklicala voznica, ki je z osebnim avtomobilom peljala po avtocesti proti Ljubljani. Malo pred izvozom za Divačo jo je z veliko hitrostjo prehitel voznik osebnega avtomobila, ki je med prehitevanjem z levim bokom vozila trčil v odbojno ograjo, zatem pa odpeljal naprej proti Ljubljani. Policisti so ustavili 51-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal 0,74 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v preteklih dneh, od četrtka do danes zjutraj, intervenirali v 100 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 316 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in pet tatvin ter eno nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 15 primerih.

Četrtek, 24. december

V Postojni je nekdo vlomil v parkirano vozilo. Odnesel ni nič, s poskusom vloma pa je nastala škoda.

Zvečer so policisti na Oljčni poti v Kopru ustavili 29-letno voznico osebnega avtomobila, ki je napihala 0,66 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Petek, 25. december

Nekaj čez polnoč je v Izoli doma razgrajal 33-letnik. Razbijal je inventar in kričal na ves glas, zatem pa še žalil policiste in se ni umiril. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog.

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu partnerju sledi kazenska ovadba.

Sobota, 26. december

Na Santorijevi ulici v Kopru je nekdo z dvorišča ukradel odklenjen parkiran moped znamke Orbit, tip Sym, reg. št. KP 6K-H5, bele barve, vreden 800 evrov.

Nekaj minut pred polnočjo so v Pobegih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, izdan mu je bil tudi plačilni nalog, ker ni ustavil na znake policistov za ustavljanje in ker pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja. Sledi mu še obdolžilni predlog.

Nedelja, 27. december

V Ankaranu je nekdo vlomil v prodajalno in ukradel blagajniški minimum ter nekaj artiklov v skupni vrednosti 600 evrov.

V Strunjanu je nekdo v kampu ukradel dve priklenjeni kolesi znamke Nakamura, eno žensko, drugo moško, obe modro/bele barve. Vredni sta 500 evrov.

Popoldan so v Pradah zasegli osebni avto 35-letnemu vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Prestranku pa so policisti 41-letnemu vozniku izrekli prepoved vožnje, ker je odklonil odrejen strokovni pregled (hitri test je bil pozitiven na droge). Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20.30 so v Pivki ustavili 17-letnega voznika neregistriranega mopeda, ki tudi ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je poskušal pobegniti, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.

Takoj zatem so v Kopru ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija