PET FUTURISTIC OB 25 LETIH TURISTICE: Alumni fakultete o prihodnosti trajnostnega razvoja turizma

PR

UP FTŠ Turistica je v letu 2020 dopolnila 25 let delovanja na področju raziskovanja, razvoja in izobraževanja v turizmu. Četrt stoletja obstoja kot vodilna turistično izobraževalna institucija v slovenskem prostoru bodo obeležili z izvedbo projekta 5X5 Turistica (5 spletnih dogodkov - FuTuristic), kjer bo 5 izbranih Alumnov fakultete spregovorilo o prihodnosti trajnostnega razvoja turizma. Vsebine spletnih FuTuristic bodo vezane na področja trajnostnega razvoja destinacij, trendov v hotelirstvu, ustvarjanju turističnih doživetij, organizaciji prireditev, marketinga in medijev ter pomenu mednarodnega povezovanja za razvoj znanja za potrebe turizma.

Druga v nizu je spletna FuTuristica z naslovom "Prireditve in doživetja: kreativni pristopi v oblikovanju trajnostne ponudbe"ki jo bosta moderirala dr. Marijana Sikošek in dr. Simon Kerma, in bo na sporedu v ponedeljek, 15. 3. 2021. Gostili bodo pet članov Alumni kluba Turistice, ki bodo predstavili svoje dosedanje izkušnje pri oblikovanju turističnih doživetij in prireditev ter izpostavili izzive njihovega nadaljnjega razvoja z namenom doseganja privlačnih, edinstvenih in trajnostnih turističnih proizvodov.

Slednji so praviloma ključni razlikovalni element v zaostrenih razmerah ponudbe in povpraševanja, s tem pa tudi pomemben dejavnik razvoja turističnih destinacij. Gostje bodo diplomanti in magistranti Turistice, ki aktivno sodelujejo pri snovanju ponudbe turističnih proizvodov različnih vrst. Kritično bodo spregovorili o sedanjem stanju, predvsem pa konstruktivno razmislili o potencialih razvoja ponudbe prireditev in doživetij v naslednjem desetletju.

Z vprašanji se bodo dotaknili tudi aktualnih razmer in se v iskanju odgovorov zazrli v prihodnost, ki jo že krojijo novi pogledi na oblikovanje prireditev in doživetij v času ob pandemiji in po njej. Rdeča nit pogovora bo zagotovo opredelitev aktivne vloge in prispevka Turistice ter njenih diplomantov in turističnega gospodarstva pri iskanju rešitev za izzive razvoja sodobnega turizma s poudarkom na razvoju prireditev in doživetij kot konkurenčni prednosti turističnih destinacij.

Link do več informacij in prijave: https://www.turistica.si/si/aktualno/dogodki/tekoci-dogodki/futuristica-turisticna-dozivetja-in-prireditve-5x525

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija