PA SMO GA POSTAVILI: Nov oktobrski temperaturni rekord

Slovenija

Arso je danes izmeril nov slovenski temperaturni rekord za oktober. Kot je pojasnil dežurni meteorolog Jure Cedilnik, so v Dobličah pri Črnomlju namerili 31,3 stopinje Celzija, končna meritev bi lahko pokazala tudi 31,4 stopinje. Prejšnji rekord je bil 30,0 stopinje Celzija, izmerjen pa je bil v Slapu pri Vipavi 5. oktobra 2011.

Kot je še pojasnil Cedilnik, bo z nedelje na ponedeljek prišlo do manjšega preobrata z nekaj vzhodnega vetra, tako da bo v torek nekoliko bolj sveže. V ponedeljek zjutraj bo po nižinah megleno, čez dan bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Nato bo v Sloveniji, tako meteorolog, vnovič podobno vreme kot v minulih dneh. V večjem delu države naj bi bilo okoli 25 stopinj Celzija še ves prihodnji teden.

Večje spremembe se nakazujejo šele prihodnjo nedeljo oziroma ponedeljek. "Po vsej verjetnosti bo prišla večja fronta oziroma večja motnja, ki bo tudi prinesla hladnejše vreme, a je zdaj o tem še težko zanesljivo govoriti," je še povedal Cedilnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija