OSUMLJENEC ZA UMOR V ZAGORJU JE PRIPRT: Policisti so ga pridržali en teden prej, tožilci so mu dali svobodo

Kronika

Preiskovalni sodnik je po petkovem zaslišanju 50-letnega moškega, osumljenega sredinega umora v Zagorju ob Savi, odredil pripor, so danes za STA sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kriminalisti so v preiskavi namreč ugotovili utemeljen sum storitve kaznivega dejanja umora, ki naj bi ga osumljenec storil iz maščevanja.

Pred stanovanjskih blokom v Zagorju ob Savi je 50-letni moški v sredo nekaj pred 21. uro napadel 53-letno žensko in jo tako poškodoval, da je na kraju umrla. Policija je osumljenemu kmalu po dogodku odvzela prostost in ga pridržala.

Ogled kraja dejanja so opravili ljubljanski kriminalisti. Vodil ga je dežurni preiskovalni sodnik, udeležila pa se ga je tudi dežurna okrožna državna tožilka. Truplo pokojne so odpeljali na inštitut za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo opravili sodno obdukcijo.

Osumljenca so policisti izpustili po navodilih tožilstva

Vodja ljubljanskih kriminalistov Damjan Petrič je v izjavi za medije v četrtek dodatno pojasnil, da je storilec dejanje zagrešil z ostrim predmetom in žrtvi povzročil nekaj več kot 10 vbodnih ran. Kriminalisti upajo, da je ta predmet eden tistih, ki so jih zasegli na kraju kaznivega dejanja.

Storilec zoper žrtev po Petričevih besedah ni imel nobenega izrečenega ukrepa. Je pa bila žrtev mati izvenzakonske partnerke osumljenca. Za to partnerko pa je imel veljaven ukrep prepovedi približevanja.

Osumljenega so sicer prav v dneh pred tragičnim dogodkom izpustili iz pridržanja zaradi suma nasilja v družini zoper hčer pokojne, je povedal vodja kriminalistov. Nasilno dejanje zoper hčer je zagrešil teden pred tem, nakar do ga policisti pridržali in o postopku obveščali tožilstvo. Na podlagi njihovih obveznih navodil pa so osumljenca izpustili na prostost, so v četrtek pojasnili na policiji.

Deli novico: