OŠ KOPER ŠE VEDNO BREZ NOVEGA RAVNATELJA: Svet zavoda ni izbral nikogar

Koper

Potem ko je mesto ravnatelja lani predčasno zapustil Anton Baloh, ki je sicer Osnovno šolo (OŠ) Koper vodil vse od ustanovitve leta 2006, največja koprska osnovna šola že od začetka letošnjega šolskega leta išče novo vodstvo. A očitno ga ni dobila niti v drugem poskusu, saj svet zavoda na včerajšnji seji ni izbral nobenega od prijavljenih kandidatov.

Na prvi razpis, s katerim so na OŠ Koper iskali ravnatelja, se ni prijavil nihče, v drugo, ko je svet zavoda pogoje omilil (umaknili so pogoj italijanskega jezika), pa sta prispeli dve prijavi. Po naših informacijah sta se za mesto ravnatelja potegovala sedanja vršilka dolžnosti Niti Krota Bagari in Alan Kofol, ki je zaposlen na šolskem inšpektoratu.

O izbiri je na včerajšnji seji odločal svet zavoda, ki pa ni izbral nobenega od kandidatov. Kot nam je pojasnila predsednica sveta zavoda Ingrid Poropat, bo šolo še naprej kot vršilka dolžnosti vodila Krota Bagarijeva.

Svet zavoda OŠ Koper sicer sestavljajo trije predstavniki Mestne občine Koper kot ustanoviteljice, trije predstavniki staršev in pet predstavnikov strokovnih delavcev šole, o izbiri ravnatelja pa odločajo s pomočjo pridobljenih mnenj o kandidatih s strani učiteljskega zbora, sveta staršev in ustanovitelja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija