ONESNAŽENA RIŽANA: Kaj se je izlivalo v morje? (FOTO)

Koper

V nedeljo so koprski policisti prejeli obvestilo, da na reki Rižani plava naftni madež in se izliva v morje. Luški gasilci so nastavili pivnike na izlivu reke Rižane v morje, gasilci Gasilske brigade Koper pa so skupaj z zaposlenim iz podjetja Instalacije d.o.o. reko pregledali v okolici Sermina.

Iskanje izvora naftnih madežev so nadaljevali proti toku reke Rižane v smeri Dekanov. Pri gostilni Mulino so odkrili stranski kanal, iz katerega so pritekali in se izlivali naftni derivati v Rižano. Tam so postavili dve pregradi s pivniki. Kanal vodi mimo bivšega podjetja Kemiplas. Vodotoki v smeri Dekanov po poročanju gasilcev niso onesnaženi, pod podjetjem Kemiplas pa je kanal onesnažen, zato so na tem mestu postavili še eno pregrado s pivniki.

"Zaradi nedostopnega terena lahko samo sklepamo, da prihaja onesnaženje iz objektov v okolici Kemiplasa. Kljub celodnevnemu iskanju, izvora naftnih derivatov nismo našli," so sporočili z Gasilske brigade Koper. Pri iskanju so pomagali tudi policisti in zaposleni podjetja VGP Drava d.o.o.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija