ODVRŽENE NARKOMANSKE IGLE PONOVNO "STRAŠIJO": Tokrat v Piranu, na poti do vrtca! (FOTO)

Piran

Na družbenem omrežju Facebook je danes zaskrbljena domačinka objavila fotografijo odvržene injekcijske igle, ki so jo za seboj v Piranu najverjetneje pustili uporabniki prepovedanih drog. Že samo po sebi nevarno dejstvo, da je uporabljena igla ležala na javni pešpoti oziroma stopnicah, poslabša še podatek, da je lokacija v neposredni bližini otroškega vrtca.

Delavci Okolja Piran so bili o odvrženi igli nemudoma seznanjeni in so tudi takoj odšli na teren ter injekcijsko iglo odstranili z nevarnega mesta, ki ga vsakodnevno prehodi veliko število otrok in drugih sprehajalcev.

Po pričevanju domačinov naj bi ravno omenjeno stopnišče ob vrtcu že dolga leta predstavljalo priljubljeno zbirališče uporabnikov prepovedanih drog. Ti se tudi sicer radi zadržujejo na povezovalnih stopniščih ter ozkih in temnih ulicah, ki jih je v Piranu veliko. "Najbolj problematične so manj frekventne točke," so nam dejali v Okolju.

Kot so dodali v komunalnem podjetju, so v poletnem času zaznali porast odvrženih narkomanskih igel. Pri rednih čiščenjih jih v povprečju odstranijo po dve na dan. Odstranjujejo jih delavci Okolja, ki so usposobljeni za pravilno ravnanje in odstranjevanje infektivnih odpadkov.

"Pomembno se nam zdi, da igle čim prej umaknemo z javnih površin in preprečimo nevarnost poškodb ter morebitne okužbe z boleznimi. Vse najdene igle zbiramo v posebnih posodah na zbirnem centru, nakar jih predamo pooblaščeni družbi na uničenje s sežigom," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  13 .08. 2021 ob  10: 01
sliko pošljite dr. Kreku, on je naredil kariero na temo prepovedanih drog. V 40 letih ni bil sposoben vzpostaviti varne sobe za uživalce drog, je pa na stara leta nagrajen z direktorskim mestom, da ga vsi vidimo, kako poka od zdravja