ODSTRANJEVANJE OGRAJE NA MEJI: Revizija pokazala pomanjkljivosti, pogodba še ni podpisana

Slovenija

Izredna revizija pravilnosti postopka izbire ponudnika za odstranjevanje ograje na meji s Hrvaško na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), ki jo je odredil minister Boštjan Poklukar, je pokazala določene pomanjkljivosti. Dokler ne pridobijo manjkajoče dokumentacije, pogodbe z izbranim podjetjem Minis ne morejo podpisati, so sporočili z ministrstva.

Kot so pojasnili, iz ugotovitev končnega revizijskega poročila izhaja, da strokovne službe ministrstva niso pridobile ustreznega zagotovila, da so pravočasno oz. predhodno, glede na določbe razpisne dokumentacije, izvedle ustrezna preverjanja lastništva za podizvajalca, ki bi sodeloval pri odstranjevanju ograje.

"Ko bomo pridobili še manjkajočo dokumentacijo in bo postopek ustrezno zaključen, bo sprejeta odločitev vodstva o podpisu pogodbe z na javnem natečaju izbranim ponudnikom podjetjem Minis," so še zapisali. Po prvotnem načrtu naj bi sicer ministrstvo pogodbo z Minisom, vredno sedem milijonov evrov, podpisalo v četrtek, a tega niso storili.

Izredno notranjo revizijo pravilnosti postopkov v povezavi z javnim naročilom storitev po odprtem postopku za odstranitev začasnih tehničnih ovir na meji Hrvaško je odredil notranji minister Poklukar, potem ko so se v javnosti pojavili sumi o netransparentnosti in korupcijskih tveganj pri izbiri ponudnika za odstranjevanje ograje na meji s Hrvaško. Slišati je bilo namreč pomisleke, da je bilo izbrano podjetje Minis, ki je ograjo tudi postavljalo, v privilegiranem položaju.

O tem je nedavno razpravljala tudi parlamentarna komisije za nadzor javnih financ, na kateri je Poklukar napovedal revizijo posla, k temu pa je ministrstvo pozvala tudi komisija. Poklukar je tedaj dejal, da želi pred podpisom pogodbe zagotovilo, da je bilo naročilo "čisto in zakonito".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija