OD JUTRI Z VLAKOM OD OPČIN DO REKE V ISTRI BREZ PRESTOPANJA: Do kdaj bo vozil?

Slovenija

V Slovenskih železnicah s sredo vzpostavljajo novo neposredno vlakovno povezavo med italijanskimi Opčinami, Divačo in hrvaško Reko. Vzpostavitev linije je rezultat sodelovanja s hrvaškimi železnicami in italijanskim partnerjem, cilj pa izboljšanje povezljivosti regij. Linija bo delovala do 30. septembra.

Kot so v Slovenskih železnicah objavili na svoji spletni strani, vzpostavitev novega direktnega vlaka poteka v sodelovanju s potniškim prometom hrvaških železnic in italijanskim projektnim partnerjem v okviru evropskega projekta SUSTANCE Interreg Srednja Evropa. "Cilja projekta sta izboljšanje povezljivosti obeh regij in preveritev možnosti uporabe javnega prevoza za turistične namene na tej relaciji," so navedli.

Potovanje brez prestopanja med italijanskimi Opčinami in hrvaško Reko bo omogočil vlak v sestavi nove elektromotrne garniture Stadler. V primeru del na železniških progah bo sicer lahko prišlo do sprememb, so še opozorili v Slovenskih železnicah. Potnikom svetujejo, da pred potovanjem preverijo aktualne vozne rede v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Kot je razvidno s spletne strani železnic, bo treba za enosmerno vozovnico za vlak od Opčin do Reke odšteti osem evrov.

???? Nova direktna čezmejna povezava: Opčine ???????? - Pivka ???????? - Reka (HR) ???????? Z novim vlakom Slovenskih železnic se lahko od...

Objavil/a Grem z vlakom dne Ponedeljek, 22. april 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija