OD APRILA IN PO SIMBOLIČNI CENI: Za ogled Krajinskega parka Strunjan na voljo električna kolesa

Piran

V Strunjanu je v torek potekala zaključna konferenca projekta ProNaCul za spodbujanje trajnostnega vrednotenja ter ohranjanja naravne in kulturne dediščine za razvoj Jadransko-jonskega območja. V sklopu projekta so med drugim uredili izposojo električnih koles, ki bodo obiskovalcem olajšala ogled Krajinskega parka Strunjan in bližnjih znamenitosti.

Kot je povedal direktor Centra za pospeševanje podjetništva Piran Alberto Manzin, bodo kolesa na voljo od polovice aprila, izposoditi pa si jih bo mogoče na recepciji hotela Oleander v Strunjanu po simbolični ceni. Dodal je še, da je ključna prednost tudi povezava ponudnikov lokalnih produktov na območju Krajinskega parka Strunjan, ki jih ima turist s pomočjo električnega kolesa možnost obiskati na trajnosten način.

Glavni cilj projekta, ki se bo po treh letih sklenil v petek, je bilo sicer izboljšanje upravljanja naravne in kulturne dediščine za pospešitev razvoja trajnostnega turizma na celotnem Jadransko-jonskem območju. Krajinski park Strunjan je bil eno od osmih v projekt vključenih pilotnih območij.

V sklopu projekta so izdelali skupni sistem upravljanja zaščitenih območij ter njihovo promocijo kot elitne turistične destinacije, so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost. Proračun projekta je znašal nekaj manj kot 1,8 milijona evrov.

Aktivnosti projekta, ki je potekal v okviru programa Interreg Adrion, naj bi izboljšale trenutne razmere na omenjenem območju, saj bodo z razvojem novih turističnih izdelkov pripeljale do dojemanja naravne in kulturne dediščine kot pomembne nove vsebine, so še zapisali.

Skozi projekt so se partnerji povezali z glavnimi ustanovami na področjih naravne in kulturne dediščine, kot so Unesco, Svet Evrope, Evropski Inštitut za kulturne poti, Europa Nostra in Evropska mreža kulturnega turizma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  01 .04. 2023 ob  11: 26
Kul. Pridem preizkusit.