OBE PRIMORSKI EKIPI PO LESTVICI NAVZGOR: Koprčani in Izolani zasenčili tekmece (VIDEO)

Koper

Rokometaši Kopra so na včerajšnji zaostali tekmi 12. kroga lige NLB premagali Dobovo z 28:26 (17:14), rokometaši Butan Plina Izole pa so na zaostali tekmi 15. kroga lige NLB premagali Ljubljano z 32:28 (12:11).

Koper se je po zmagi nad Dobovo znova prebil na četrto mesto na lestvici, po včerajšnji zmagi ima točko več od ormoškega Jeruzalema na petem in dve več od Slovenj Gradca 2011 na šestem mestu. Dobova ostaja na enajstem mestu v 14-članski ligi.

Izbranci domačega trenerja Uroša Rapotca so vodili od prve do zadnje minute, a Posavci so jim vseskozi dihali za ovratnik. Še sredi prvega polčasa je bilo izenačeno (21:21), Koprčani so si odločilno prednost nabrali v končnici tekme, ko so povedli za štiri gole (28:24) in tako razrešili vse dvome o zmagi.

Prenos tekme 12. kroga Liga NLB, RD Koper : MRD Dobova ???????? Laris d.o.o #ZmagujemoSkupaj #ZaKoper

Posted by RD Koper on Saturday, May 8, 2021

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Tine Poklar z osmimi in Matevž Žagar s šestimi goli, v gostujoči pa Dean Šešić s sedmimi in Alen Šibanc s šestimi zadetki.

Tekme 24. kroga bodo konec prihodnjega tedna. Zasedba iz Dobove bo gostila Urbanscape Loko, v Koper pa prihaja Gorenje Velenje.

[KONEC] Končni rezultat 32 : 28. Forza Izola????⚪! Liga NLB Butan plin Luka Koper Argeta

Posted by RD Butan plin Izola on Saturday, May 8, 2021

Zmaga tudi za Izolane

Rokometaši Butan Plina Izole pa so premagali Ljubljano z 32:28 (12:11). Obračun ekip iz spodnjega dela razpredelnice se je končal z zmago primorske zasedbe, ki se je po številu točk izenačila z osmoljenko včerajšnje tekme in jo tudi prehitela na lestvici. Na zadnjem mestu je zdaj novomeška Krka s točko manj.

V prvem polčasu je bila tekma izenačena, v drugi polovici tekme pa je na parketu zagospodarila zasedba iz Izole in ljubljansko zasenčila v vseh prvinah igre. Njena prednost je postopoma naraščala, najvišja pa je znašala osem golov (27:19, 28:20, 29:21 in 30:22).

15.krog Lige NLB - RD BUTAN PIN IZOLA - MRK LJUBLJANA

Spletni prenos #liganlb v živo.

Posted by RD Butan plin Izola on Friday, May 7, 2021

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Vid Miklavec z desetimi in Marko Nikolić z devetimi goli, v gostujoči pa Slavko Erak s petimi zadetki.

Tekme 24. kroga bodo na sporedu konec prihodnjega tedna. Izolska ekipa bo tedaj gostovala v Celju, ljubljanska pa v Ribnici.


* Dvorana Bonfika, brez gledalcev, sodnika: Žibret in Teršek.
* Koper: Jelovčan, Logar, Štavar, Slatinek-Jovičič, Žagar 6, Pavlović, Poklar 8 (5), Konjević, Moljk 2, Smolnik 2, Muminović, Sanabor, Marič 3, Makuc 2, Kete 2, Breznikar 3.
* Dobova: Leben, Bradeško, Abramović, Dragan 2, Seferović, Matjašič, Jezernik 1, Kovačec 4 (2), Košir 3, Mladkovič, Ferenčak, Šešić 7, Raguž 3, Štarkl, Mijušković, Šibanc 6.
* Sedemmetrovke: Koper 5 (5), Dobova 4 (2).
* Izključitve: Koper 8, Dobova 8 minut.
* Rdeči karton: /.

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Žitnik in Majer.
* Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič 4, Brumen 2, Smej 1, Gorela 4, Poberaj 2, Miklavec 10 (2), Nikolić 9 (3), Pernovšek, Demšar, Orbanič, Mijatović, Peharc, Bekrić.
* Ljubljana: Grudnik, Zorn, Lukman 3, Jaklič, Pintar 4, Arih, Stopar 4, Makivić 1, Žabjek, Šiško 4, Planinc 4 (2), Erak 5 (5), Kolmančič 1, Leskovar, Tomšič 2, Pikovnik.
* Sedemmetrovke: Butan Plin Izola 8 (5), Ljubljana 8 (7).
* Izključitve: Butan Plin Izola 14, Ljubljana 14 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija