Novo zavetišče za brezdomne živali

Posočje

Z novim letom se je v vasi Ljubinj pri Tolminu odprlo novo zavetišče za brezdomne živali, imenovano JoHanca. Pobudniki izgradnje zavetišča, ki bo namenjeno živalim širšega tolminskega območja, so bili sodelavci Veterine Tolmin.

Urejanje zavetišča se je sicer pričelo že v maju, z deli pa so končali v oktobru. V novembru so urejali še vse potrebne papirje, z delovanjem pa je zavetišče tudi uradno pričelo včeraj.

Vodja zavetišča Maja Kenda je za spletni portal Pes moj prijatelj povedala, da so se za odprtje zavetišča odločili, ker so razdalje od Posočja do bližnjih zavetišč res velike. Pri pregledu pravilnika o zavetiščih pa so ugotovili, da imajo pokritih že večino predpisanih prostorskih zahtev, manjkali so jim le bivalni prostori za pse in mačke.

Zavetišče JoHanca vsebuje devet bivalnih prostorov za pse ter 12 prostorov za mačke. Urejeno ima karanteno pa tudi notranje ter zunanje prostore za dnevne izpuste živali. Oddaja živali v zavetišče bo možna po predhodnem telefonskem dogovoru v času uradnih ur. Nastanjene živali v zavetišču  bodo med čakanjem na  nove lastnike  vidne tudi na spletni strani zavetišča.

Ureditev zavetišča, v katerem bodo delali kar zaposleni iz Veterine Tolmin, je stala 40.000 evrov. Poleg prostorov pa so v Veterini Tolmin denar potrebovali še za preureditev kombija za odlov in prvo pomoč živalim na terenu.

Deli novico:

Tatjana |  02 .01. 2014 ob  14: 17
@biri_biri, Se strinjam, urnike bi morali malce prilagoditi ljudem, ki so v službah. Vsaj kak dan.
biri_biri |  02 .01. 2014 ob  13: 49
samo urniki so pa svetski....popoldan, sobota nedelja zaprto, če hoče človek psa, kaj more dopust vzet al kako je to?
biri_biri |  02 .01. 2014 ob  13: 37
samo urniki so pa svetski....popoldan, sobota nedelja zaprto, če hoče človek psa, kaj more dopust vzet al kako je to?