NOV ZAHTEVEK ZA REVIZIJO PRI DRUGEM TIRU JE ZAVRNJEN: O drugem se bodo odločili v prihodnjih dneh

Koper

Državna revizijska komisija je zavrnila revizijski zahtevek Gorenjske gradbene družbe pri oddaji javnega naročila za gradnjo drugega tira na odseku Divača-Črni Kal. V prihodnjih dneh bo komisija odločila še o zahtevku omenjene družbe, ki se nanaša na dela med Črnim Kalom in Koprom. Za ta odsek je 2TDK medtem podaljšal rok za oddajo ponudb.

Gorenjska gradbena družba je v zahtevku za revizijo izpodbijala odločitev projektnega podjetja 2TDK, da mu sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka ne prizna. Kot so pojasnili na državni revizijski komisiji, 2TDK vlagatelju sposobnosti za sodelovanje ni priznal, ker je ugotovil, da vlagatelj s priglašenim referenčnim projektom ni izkazal izpolnjevanja pogoja za sodelovanje.

Gorenjska gradbena družba v postopku pravnega varstva ni izkazala zatrjevanih naročnikovih kršitev pri pregledu njegove prijave kot tudi ne drugih zatrjevanih kršitev s strani 2TDK, zato je komisija zahtevek za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljenega, so še dodali. O drugem zahtevku za revizijo, ki se nanaša na dela na odseku Črni Kal-Koper, bo državna revizijska komisija odločila v prihodnjih dneh.

2TDK je sicer usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.

Omenjeni gradbinci morajo finančne ponudbe za gradnjo največjega infrastrukturnega projekta v državi oddati do 4. marca

Rok za oddajo finančnih ponudb za del Črni Kal-Koper pa je 2TDK danes podaljšal na 8. marec. Kot razlog so navedli dejstvo, da državna revizijska komisija o revizijskem zahtevku za ta del še ni odločila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija