NOV URBANI OBMORSKI PARK JE ZAŽIVEL: Kdaj lahko pričakujemo še gostinsko ponudbo? (FOTO)

Koper

Obmorski urbani park je minuli konec tedna na zelenih večnamenskih površinah že gostil številne obiskovalce. V tem tednu pa bodo delavci Marjetice Koper še nadaljevali z deli, in sicer bodo asfaltirali dostopne poti, označili parkirna mesta in postavili stojala za kolesa. Kot so sporočili s koprske občine, bodo v drugi polovici junija v neposredni bližini na voljo tudi gostinska ponudba in javne sanitarije.

Mestna občina Koper je med ustjem Badaševice in Žusterno uredila nov urbani obmorski park. Na urejen skalomet je postavila velike betonske prefabrikate, na dveh mestih pa nasula prodec in tako poskrbela za varen dostop do morja.

V tem tednu bodo delavci Marjetice Koper asfaltirali dostopne poti na parkirišče in označili parkirna mesta ter v parku postavili koše za smeti in pasje iztrebke.

 

Štirinožni ljubljenčki v obmorskem parku sicer niso dovoljeni, saj jim je občina namenila del parka, ki je bližje izlivu Badaševice, tam bodo urejeni tudi koši za pasje iztrebke. V parku bodo dnevno prisotni reševalci iz vode in reditelji, ki bodo ljudi opozarjali na to, da v parku ni dovoljeno taboriti, kuriti ognja oziroma požigati trave, uničevati drevja, hraniti živali, odlagati smeti, cigaretnih ogorkov in ostankov hrane.

Posebno pozornost bodo namenili tudi nadzoru nad uporabo kolesarske steze in sprehajalne poti. Po sprehajalni poti ob parku, ki je bila nekoč kolesarska steza, po novem ni več dovoljeno voziti s kolesi, občina je namreč za ta namen uredila kolesarsko stezo ob cesti Koper–Žusterna. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  09 .06. 2021 ob  21: 26
Olgo Franco alias Borisek, ne pozabi, da je tebi že pred leti odtiktakalo. Izgubil si volitve, izgubil dostojanstvo (kar ga je sploh bilo), izgubil % na občinske posle, zdaj izgubljaš že razum. Dokaži se v podjetništvu, pa boš car. Zaenkrat pravijo, da ti ne gre najbolje.
td |  09 .06. 2021 ob  16: 44
@nina, kdo je uničil kaj? Samo speljali so jo tistih par 100 m drugam, kar je edino pravilno, da se jih čimbolj odmakne od pešcev in kopalcev.
forešter4 |  09 .06. 2021 ob  09: 55
@manemebasat kje potem lahko greš v morje v Kopru ? če je povsod isti drek sam se meša z tokovi ? po eni strani se kregate tu čez žabarje da smetijo, po drugi strani pa kurcate kako usrano morje je tam in v KP nasploh..Kaj potem ?
Nina |  09 .06. 2021 ob  09: 48
-4
Zakaj je blo treba unicit kolesarsko stezo?!! Pejte nekam..
vseved |  09 .06. 2021 ob  09: 04
Žabolandija !
 |  09 .06. 2021 ob  07: 04
sralim in scali in smetili nam bodo pa lj kr nm kk itd,,ki nimajo pojma kaj je to turizem,,še manj pa ti strategi turizma,,,ja polna usta tutrizma potem pa nam vozijo dol katastrofo od ljudi,,,serjejo ščijejo mečejo odpadkke, divje bo spet to poletje ,,le poglej fotke sezi portotorža,,,,
kr filajte te bone še naprej,,,,grozaaaaaaa od turizma niti t..
turistični boni ja,,več škode kot koristi oziroma kar se naše obale tiče le škoda
bogi mi res,,
če bi se ustanovila istra kot ena regija in prepoved vdora "turistov" ki to niso to so horde ki uničujejo in nimajo pojma kaj je to mediteran
anton |  08 .06. 2021 ob  21: 47
... bravo, hvale vredno, druge občine lahko posnemajo in uredijo oziroma povecajo plažne površine ...
Olgo Franco |  08 .06. 2021 ob  21: 20
Kako Primoske in RTVKoper branijo nesposobnost naročnika del... na vse pretege želijo to nedokončano obmosko sipino oznaciti celo za park in ne zmazek od blatne kopeli....samo da nebi kdo napadal njihovega stanovskega kolega...
Ljudje že vidijo za kaj gre....
Tiktaktiktaktiktak
manemebasat |  08 .06. 2021 ob  20: 31
24
Tisti, ki si tam upa v vodo je heroj.