NOV PRIMER SUMA PEDOFILIJE RAZBURJA JAVNOST: Policija in tožilstvo zavrgli prijavo 4-letne deklice

Kronika

Policija in tožilstvo po informacijah spletnega portala Siol.net nista ugotovila suma kaznivega dejanja vzgojitelja v neimenovanem slovenskem vrtcu, ki naj bi spolno zlorabljal štiriletno deklico. V združenju proti spolnemu zlorabljanju, ki je primer prijavilo policiji, informacije niso komentirali, saj z njo niso uradno seznanjeni, poroča portal.

Mediji so namreč maja poročali, da je združenje na tožilstvo vložilo kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja spolne zlorabe. Kasneje so tudi v vrtcu vložili prijavo na policijo in vzgojitelja premestili v drugo skupino, še vedno pa se je srečaval z deklico in ostal v stiku z otroki. Podobno kot domnevno zlorabljena deklica sta kasneje začela opisovati še en fantek in deklica.

V Skupnosti vrtcev Slovenije so takrat opozorili, da je takšno ravnanje vodstva vrtca nedopustno. "V primeru, ko gre za nasilje nad otrokom, je ravnatelj dolžan vzgojitelja takoj umakniti z delovnega mesta in zavarovati žrtev nasilja," je za omenjeno televizijo dejala predsednica skupnosti vrtcev Janja Bogataj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija