KOPRČAN, KI MU JE NEPRIJETEN DOGODEK UNIČIL POČITNICE: "Ne gre za denar, gre za princip in pravico"

Slovenija

V uredništvu se nam je oglasil bralec s precej neprijetno izkušnjo z zavarovalnico, potem ko mu je nesrečen pripetljaj uničil počitnice. Na parkirišču pred enimi od slovenskih term je imel nesrečo z avtomobilom, ki jo je prijavil policistom. Ti so ga napotili na recepcijo term, kjer so mu brez težav uredili dokumentacijo in ga napotili na Zavarovalnico Triglav, kjer imajo urejeno škodno zavarovanje. Tukaj pa so se začele težave, ki jim ni videti konca.

S parkirišča v počitniško naselje vodijo stopnice, ki pa jim dostop zapira parkirno mesto. Ko bi le bilo to vse. Ob stopnicah je ograja, katere rob je, kot je razvidno s fotografij v nadaljevanju, krepko segal čez robnik. Zavarovalnica Triglav kljub temu vztraja, da je vse zgrajeno po 'gradbenih standardih'.

"Ne gre za denar oziroma odškodnino, gre za princip in za pravico. Naj ljudje izvedo, kako zavarovalnice goljufajo državljane," je za naš portal povedal bralec, ki se je pred časom odpravil na nekajdnevni oddih v Terme Olimija. Ko so se prijavili na recepciji, so šli nekaj pojest, ob povratku na parkirišče pa se je zgodila nesreča. "Pri vzvratni vožnji na parkirni prostor nisem videl niti malo konice ograje stopnic, ki je segala do robnika in sem trčil vanjo. Zadnje okensko steklo se je razletelo, na zadnjem sedežu pa sta bila otrok in tašča," opisuje bralec ter dodaja:

"Najprej sem poklical policijo. Rekli so mi naj dogodek prijavim na recepciji, kar sem tudi storil. Tu so mi dali potrebno dokumentacijo in me napotili na Zavarovalnico Triglav, kjer imajo urejeno škodno zavarovanje."

Pri Zavarovalnici Triglav je podal odškodninski zahtevek. Nastala škoda zaradi razbitega stekla znaša slabih 600 evrov. A so mu čez mesec dni iz zavarovalnice odgovorili, da je njegova vloga neutemeljena, saj je 'ograja zgrajena po normativih' oziroma skladno z gradbenimi standardi. "Kot prvo, zdrava kmečka pamet pravi, da v počitniškem naselju ne more biti parkirni prostor zarisan, kjer so stopnice do hišic, temveč mora biti tam neka pešpot," je prepričan.

Na odločitev zavarovalnice se je preko odvetnika pritožil. Skladno s 35. členom Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi mora biti ograja postavljena tako, da se zaključuje najmanj 70 cm pred linijo bankine, je navedel v pritožbi. Zavarovalnica Triglav je tudi pritožbo zavrnila kot neutemeljeno.

"Zdaj sem se odločil zgodbo dati v medije, potem bo verjetno sledila odškodninska tožba. Kot sem že dejal, ne gre za denar, gre za princip in pravico," je ponovno poudaril za naš portal.

Na fotografiji levo je ograja, ki je, kot je razvidno, krepko segala čez robnik na parkirno mesto. Na sliki desno pa ograja, potem ko so jo zamenjali. Očitno so se tudi v Termah Olimija, potem ko je prišlo do zapleta z zavarovalnico, zavedli, da vendarle ni vse zgrajeno po 'gradbenih standardih'.

In kaj je pri vsem skupaj najbolj bizarno? Pred nekaj dnevi se je ponovno odpravil v Terme Olimija, saj kot pravi, se mu niso zamerili. Bili so zelo korektni, kot navaja, in še vedno se rad odpravi k njim na oddih. Omenjeno ograjo pa so zamenjali, tako da je zdaj 15 ali 20 cm krajša.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  07 .08. 2019 ob  17: 48
ODŠKODNINSKA ODGOVORNOST

Pri uveljavljanju odškodninske odgovornosti mora oškodovanec dokazati, da je krivda na strani zavarovanega subjekta v tem primeru Terme Olimija, po vsej verjetnosti do tistega, ki je postavil takšno ograjo, da je povzročila škodo na vozilu, ko ja le-ta hotel pravilno parkirati. Običajno je, da se pri uveljavljanju takšnih škod pojavijo problemi, kajti vse skupaj je povezano s franšizo oziroma lastno udeležbo, ki jo mora ob uveljavljanju zahtevkov plačati zavarovanec npr.Terme Olimija, problem pa se opostavlja naprej zaradi tega, ker se pri obnovi zavarovanja in ko presega slab škodni rezultat je naslednje leto potrebo doplačati zavarovalno premijo za 50%, 100% ali tudi za 200% ali več, da se spet lahko zavaruje. Običajno to povzroči veliko podražitev letne premije in kot že rečeno slab škodni rezultat,kar lahko vpliva tudi na druge zavarovalne vrste. Veliko problemov pa je tudi na uveljavljanju odškodninskih zahtevkov na avtosesti, saj kolikor ni vseh potrdil iz Darsa, Policije, potem odškodninske zahtevke radi zavrnejo...enostavno bi morali, kolikor je odgovornost za dogodek pri njih oškodovancem poravnati nastalo škodo!!!
vseved |  07 .08. 2019 ob  14: 22
@ komunisti,povsod so, tako kot ga imaš ti.
ojoj |  07 .08. 2019 ob  08: 43
Komunisti, povsod so: Lahko pa ti pomagas doticnemu gospodu. Sodec po komentarjih imas dobre reference.
Komunisti, povsod so |  07 .08. 2019 ob  01: 24
-4
... seveda če nimate doma kakšnega visoko odlikovanega ★NOB★ nonota.
Komunisti, povsod so |  06 .08. 2019 ob  23: 41
Gospod, če imate opravka z ★Zavarovalnico Triglav★, bo vašemu principu in pravici ugodil le (stari) Čeferin. p.s. avans pri njemu je 10.000 ;)
bubobubo |  06 .08. 2019 ob  19: 36
23
kaj pa lahko pričakuješ od zavarovalnice, vedno iščejo izgovore, važno, da ne izplačajo kar bi morali, edino pobirat denar jim gre dobro od rok