POPOVIČ ZAVRAČA VSAKRŠNO VPLETENOST: "Prepričan sem, da to ni nihče naredil namerno"

Koper

Na izjavo koprskega župana Aleša Bržana, ki je na svojem Facebook profilu zapisal, da je naključij v zadnjem času odločno preveč, za Regional pa je tudi zatrdil, da onesnaženje morja v Žusterni ni edini takšen primer v zadnjem času, se je odzval Boris Popovič. Prepričan je, da tega nihče ni naredil namerno in zavrača vsakršno vpletenost.

Na izjavo koprskega župana Aleša Bržana, da je naključij v zadnjem času preveč in da onesnaženje morja v Žusterni ni edini primer, ko so posamezniki ali skupine ljudi z nedovoljenim posegom v mestno infrastrukturo ogrozili varnost občanov, se je odzval Boris Popovič, ki zavrača vsakršno vpletenost. Kot je povedal za naš portal:

"Prepričan sem, da to ni nihče naredil namerno. Bistven problem, da se to sploh dogaja je sledeč. Kot zdaj vemo je do onesnaženja prišlo v torek, reagirali pa so šele v petek, kar je nedopustno. Hudo onesnaženje, zelo nevarno predvsem za zdravje otrok, pa tudi vseh drugih občank in občanov ter turistov, je kaznivo dejanje, ki lahko ima hude posledice, zato so si izmislili zunanjega sovražnika, kot že ničkolikokrat doslej."

Tudi Popovič meni, da je v zadnjem času preveč naključij

Popovič se strinja z Bržanom, da je naključij v zadnjem času zares preveč. Med pogovorom nam začne naštevati: "Prevrnjen vlak na prvem vodovarstvenem območju, iz katerega izteka kerozin; zaprti tuši in pitniki na plažah ter na promenadi in celo pasji plaži ter v pasjem parku, pa čeprav se povsod perejo vozila, na televiziji smo lahko videli tudi občinska; zaprte fontane, čeprav ne uporabljajo sveže vode in imajo svoj ločen sistem. Na splošno prostim očem vidno umazano mesto, nepokošena trava in neurejeno podeželje. Tako, da ja, strinjam se z Bržanom, vse to so naključja."

Bržan napovedal okrepljen nadzor v mestu

Kot smo danes že poročali, je Bržan napovedal, da bodo pristojne službe dosledno obveščale organe pregona in da bodo okrepili nadzor. Prvi rezultati analize fekalnega onesnaženja kopališča v Žusterni naj bi bili znani v sredo. V Marjetici Koper sumijo, da je bil kanalizacijski jašek v Žusterni zamašen namerno, zato bodo v sredo pričeli s pregledom meteornega sistema odpadnih voda, kar naj bi trajalo dva tedna. Na ta način bodo preverili, ali se je morda kdo na črno priključil na kanalizacijsko omrežje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
koper jan |  08 .08. 2019 ob  20: 51
Nosek je še malo zrastu. 16 let je bilo dovolj za rešit problem, ki je sredi mesta, ne na Rakitovcu. Škoda, ki ni mega stolp končan. Kakšna atrakcija s fonjo pod njim.
Tiramola  |  07 .08. 2019 ob  23: 07
A, v času ko je bil direktor Gasparijem na komunalni so bile vse cevi kanalizacije lepe in čiste.
Pomagal mu je pri čiščenju Popov.

Zelo dobro so počistili žepe občanov....
vseved |  07 .08. 2019 ob  15: 55
Bržan ima okoli sebe same strokovnjake . Kaj dela podžupanja Olga ? Za denar ki ga vleče na občini in v redni službi bi lahko tudi kaj naredila za ljudi.
galeb |  07 .08. 2019 ob  13: 43
@bubobubo
Kaj hočeš reči? Da če so fekalije odtekale v morje leta in leta, naj kar ostane tako še naprej? In bodimo še naprej lepo tihi in zadovoljni?
ENKRAT PAČ MORA PRITI DO FRKE!!!!
In verjetno da ni naključje, da je prišlo ravno sedaj, ko se je začelo razmišljati o ureditvi nekdanje obalne ceste v plažo za ljudi...
bubobubo |  07 .08. 2019 ob  11: 31
18
a šele letos so začeli kakci plavat po morju, kje so pa prej plavali.....nekateri se delajo neumne kot, da leta in leta ni kanalizacija tekla v morje, ampak takrat se o tem ni govorilo, danes pa cela frka
vseved |  07 .08. 2019 ob  10: 44
24
Morje polno fekalij, zdrava pitna voda bo vsak čas samo še lep spomin, goveda pa se grejo neke politične igrice kot mali otroci.
aegida |  07 .08. 2019 ob  10: 42
Opaaa,....nekdo se je zarotil proti Alešku.Mogoče je res.Opazil sem, da je del Vojkovega nabrežja zelooo poraščen, kot nikoli doslej.Verjetno hodijo ponoči Popovićevi podporniki in nategujejo veje....ali pa je mogoče Alešek nategnil svoje volilce?Ti lumpi nočni maščevalci so tudi odnesli avtomate z Bonifike, da lahko otroci pijejo dražji sok ob prikolici Aleševega prijateljčka.Po opozorilih so jih vrnili...malo dalje.Pa parkec ob Semedelski...sofinanciran s strani EU....maščevalci so dosegli, da se služi z njim in spet je nek prijateljček tam z dragim sokom.Po zvišanju vrtcev, se v našem prelepem mestu nadaljuje služenje na otrocih.Pa pritiski na nogometni klub...dokler se ni v upravni odbor izbralo nekdanje "kotveterpiha"svetnike, ali pa bratca od podžupanje, so samo naraščali.Ampak, Alešek ima prav....nočni maščevalci mu onemogočajo, da lahko opravlja svoje delo.Slišal sem, da se še Batman zanima za naše mesto....vedno smejoči se Joker nam ga uničuje.Prisežem, da v vsem svojem življenju nisem tolikokrat slišal besed, kot so fekalije, kanalizacija, odtok, kanalizacijski jašek, oporečno to in ono.....kot v zadnjih mesecih.Natanko od takrat, ko je Joker nastopil na svojo funkcijo....naključje?Hmmm...še sam pravi, da naključij ni.
Lili |  07 .08. 2019 ob  10: 30
Tipično... naj bržanček in njegovih 100 podžupanov zavihajo rokave in začnejo delat, ne pa samo nakladat, spreminjat in rušit kar je blo že postavljeno, se pritoževat, javkat, iskat krivce, govorit o preteklosti,...
Tine |  07 .08. 2019 ob  09: 31
16
Gre za tipično SDS-sovsko obtoževanje ali bolj znano kot "kalimerovstvo". Spomnimo, da je zdajšnji direktor Marjetice Koper in Bržanov sosed Alfred Draščić, član SDS.
Tom |  07 .08. 2019 ob  09: 05
19
"Kot zdaj vemo je do onesnaženja prišlo v torek, reagirali pa so šele v petek, ................. " je dejal Boris Popovič, večina pa ve, da tam smrdi že leta in leta. Torej, kje je bila reakcija bivšega župana Borisa Popoviča, da se zadeva že pred leti ni sanirala!?

Mimogrede pa velja povedat vsem tistim, ki očitajo županu prelaganje odgovornosti na druge ................. da najverjetneje šobe se niso obrnile same od sebe proti cesti, tudi vlom se ni zgodil sam po sebi in za češnjo na torti, nihče ni s prstom pokazal na Borisa Popoviča on pa zavrača kakršnokoli vpletenost! :) Zelo maloumno, da zavračaš nekaj za kar sploh nisi obtožen! :)
Istriano |  07 .08. 2019 ob  08: 59
41
Stvar je zelo enostavna. Nekatere hiše v Žusterni imajo del kanalizacije speljane v meteorno vodo. Da se meteorna voda steka v morje je logično. Marjetica mora preveriti kanalizacijske priključke v Žusterni in kdor je speljal fekalije v meteorno vodo naj plača kazen in uredi prilkjuček.
TOPO GIGGO |  07 .08. 2019 ob  08: 39
23
že sam pogled na sliki pove marsi kaj, poleg tega pa noben ga ni omenil, zakaj pa se on čuti ogrožanega, mi ni jasno....naključje?.....
1