IZ MARJETICE ZARADI STIROPORA PODALI KAZENSKO PRIJAVO: Bržan pa ne verjame v naključja

Koper

V komunalnem podjetju Marjetica Koper so v ponedeljek zjutraj začeli s preverjanjem problematičnega kraka kanalizacijskega sistema na območju Žusterne, kjer je minuli petek prišlo do fekalnega onesnaženja morja. Prvi rezultati naj bi bili znani v sredo. Koprski župan Aleš Bržan je medtem včeraj na Facebooku objavil, da ne verjame v naključja. Policija pa na podlagi prijave Marjetice, kjer sumijo, da je kanalizacijski jašek v Žusterni nekdo zamašil naklepno, preverja kaznivo dejanje obremenjevanja in uničevanja okolja.

V koprski Marjetici so danes napovedali, da bodo v sredo začeli še s pregledom meteornega sistema odpadnih voda. Ker gre za večje območje, kamor gravitirajo trije hudourniki, ocenjujejo, da bo pregled trajal 14 dni. V sklopu tega pregleda bodo preverjali tudi prisotnost morebitnih črnih priključkov na kanalizacijski sistem.

Marjetica Koper nadaljuje s pregledom kanalizacijskega sistema v Žusterni Po neljubem dogodku v Žusterni, kateri je bil...

Posted by Marjetica Koper on Monday, August 5, 2019

V Marjetici so potrdili, da so v soboto v omenjenem kraku našli stiropor, ki bi lahko ponovno povzročil zamašitev in odtekanje fekalij v hudournik. Po njihovem to dokazuje, da bi to in zamašitev kanalizacijskega jaška z večjim tekstilnim predmetom lahko bila povezana, zato so sum storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja prijavili koprski policiji, ki je potrdila, da že poteka preiskava, pri tem pa niso mogli napovedati, kdaj bodo le-to sklenili.

Včeraj je sicer tudi koprski župan Aleš Bržan na svojem uradnem Facebook profilu objavil zapis, v katerem je opozoril, da naj bi bilo takih naključij v zadnjem času že odločno preveč. Danes pa nam je v pisni izjavi zatrdil, da to naj ne bi bil edini primer, ko so bodisi posamezniki ali skupine ljudi z nedovoljenim posegom v mestno infrastrukturo ogrozili varnost občank in občanov ter ob tem napovedal, da bodo pristojne službe v vseh takšnih in podobnih primerih dosledno obveščale organe pregona, istočasno pa nam je še zaupal, da bodo v prihodnje tudi okrepili nadzor

Naključja so redka, ko se ponavljajo, se moramo resno zamisliti. V letošnjem letu se naključno pojavljajo smeti ob...

Posted by Aleš Bržan on Monday, August 5, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  07 .08. 2019 ob  13: 33
Bržan! nehaj cmerit, začni delat!
Istriano |  07 .08. 2019 ob  09: 05
Stvar je zelo enostavna. Nekatere hiše v Žusterni imajo del kanalizacije speljane v meteorno vodo. Da se meteorna voda steka v morje je logično. Marjetica mora preveriti kanalizacijske priključke v Žusterni in kdor je speljal fekalije v meteorno vodo naj plača kazen in uredi prilkjuček. Popovič je imel na razpolago 16 let, da bi dal pregledati kanalizacijske priključke, pa ni nič storil in tudi superdirektor Mišič ne. Tej novi bodo verjetno zdaj zadevo sanirali ga. Tina, vsekakor pa niso krivi za nastalo stanje.
Mojcaa2 |  06 .08. 2019 ob  22: 14
Mislim da s temi volitvami in z ljudmi ki so prevzeli vodilne položaje podjetij bo težko šlo naprej
Nimajo vizije in predstave kako se sploh lotit reševati problemov in da zadeva fura naprej.
Nekaj se je zalomilo, ne bo moglo tako naprej.
Gremo iz težave v težavo... Ki kar trajajo.
td |  06 .08. 2019 ob  21: 16
11
Tako ali drugače, tam že mesece močno smrdi po fekalijah, zdaj pa odkrivajo stiropor, krpe, ... in ne vem kaj še vse.
Hamler |  06 .08. 2019 ob  18: 52
To je odgovornost direktorja in ne pozabit na obljube zupana, kar je nekaka zaveza volilcem. To se je zgodilo pred dnevi, mislim da je 8 mesecev dovolj casa, da spoznas sistem, ce pa ni tako, ga ne bodo spoznali tudi cez 10 let. V tem casu, je dovolj maneverskega prostora, da nepravilnosti, ce so bile, odpravis. Ce pa jih ne, ocitno nepravilnosti. Kanalizacija je bistven element komunalnega podjetja a ni? Reakcija in dozivnost je v obliki lokomotive iz 1. Svetovne vojne. To je moje mnenje, drugi pa naj si razlagajo drugace. Vsak ima pravico do mnenja. lep p.K
Fošina |  06 .08. 2019 ob  18: 49
Dejstvo je, da Popotu niso bile všeč investicije pod zemljo, kjer jih nihče ni videl in še traka na koncu ni mogel prerezat. Sanjal je o stolpih 100 metrov v zraku, dva metra pod zemljo je pa vse propadalo. Po moje je tole v Žusterni šele uvod.
frikofrkic |  06 .08. 2019 ob  18: 19
10
Hamler ne ga srat. Noben župan ne direktor ne kontrolira cevi in ne gradi kanalizacije, pa naj se jih še deset zamenja. Na Marjetici so isti ljudje kot prejšnja leta, ki to počnejo. S tem, da vsa ta leta tega zgleda da niso počeli. To je bila ta naša pravljica, vse je blestelo, merda pa se je nabirala.
Hamler |  06 .08. 2019 ob  17: 05
Po vsem tem kar se dogaja, je jasno da niso
sposobni nadzorovat kanalizacijskega izpusta, ki gre direkt v plazo. Da ne govorimo kako bi oni gradili kanalizacije v podezelju, ce v centru ne znajo poskrbeti za zanesljiv sistem. Skratka kaj za boga dela komunala, a ima telemetrijo in kako nadzorujejo preobremenjenost kanalizacijskih sistemov ali sploh vedo kaj je to.To je ocitno tujka za nove veljake. Toliko dni je ta plaza zaprta in kaj delajo pristojni, sramota. Ljudje so se kopali v dreku dokler se ni kdo premaknil, halo. Zdaj pa filozofirajo in iscejo spet krivca, namesto da bi zadevo takoj sanirali. No, tukaj pa vsa cast g. Popovicu, mislim da njegova reakcija in ukreoanje bi bilo bliskovito hitro, ne pa tako pasivno ravnanje. Ocitno je nekdo utrujen spet.