NOČNA NEVARNOST NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Vijugal in vozil s hitrostjo 60 km/h

Kronika

Prometni policisti so pri izvozu za Senožeče danes ob 00.20 ustavili 37-letnega moškega, ki je vijugal po avtocesti in vozil s hitrostjo 60 km/h. Alkotest je moškemu pokazal rezultat 1,02 mg/l, zato mu je bila prepovedana vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. 

V Luciji so v soboto ob 13. uri policisti ustavili 61-letnega moškega, ki je vozil avtomobil Citroen saxo brez vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Med postopkom so ugotovili tudi, da vozilo ni registrirano, na njem pa je imel moški nameščene ponarejene registrske tablice iz papirja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja bo podan obdolžilni predlog, zaradi neregistriranega vozila izdan plačilni nalog, zaradi ponarejenih tablic pa bo zoper moškega podana še kazenska ovadba.

V soboto ob 15.21 so na Šmarski cesti v Kopru ustavili 36-letnega državljana Hrvaške, ki je na predelu ceste, kjer je hitrost omejena na 90 km/h vozil s hitrostjo kar 150 km/h. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Pobegli voznik se je kasneje sam javil na policiji

V Izoli je v nedeljo ob 3. uri prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo, o čemer smo že pisali. Z ogledom so policisti ugotovili, da je neznani voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik, pri tem pa se je vozilo prevrnilo na bok, kjer je obstalo na obcestnem drogu. Policisti na kraju voznika niso izsledili, se je pa tekom dneva sam javil na policijski postaji. Postopki še potekajo, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Policisti posredovali v gostinskem lokalu v Kopru

V nedeljo ob 1.34 so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Kopru, kjer je javni red kršil 45-letni moški. Ker se ni umiril niti po prihodu policistov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu so policisti izdali tudi plačilni nalog.

V Neverkah sta se v nedeljo popoldan sprla soseda. Policisti bodo zaradi groženj drug drugemu oba kazensko ovadili.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 144 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 477 klicev. Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dva poskus vloma, eno tatvino motornega vozila, 10 drugih tatvin in dve kaznivi dejanji grožnje. Zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 75 nezakonitih prehodov meje. Prav tako so obravnavali devet oseb, ki so že v postopku pridobivanja mednarodne zaščite in štiri osebe, ki so prekoračile čas bivanja v Schengenskem območju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija