NIKA PREVC IMA VELIKI KRISTALNI GLOBUS: Na tretji stopnički zadnje tekme norveške turneje pa Ema Klinec

Slovenija

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je po 11. mestu na tekmi svetovnega pokala v Vikersundu tekmo pred koncem sezone že osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago. Domačinka Silje Opseth je z 230,5 metra v finalni seriji dosegla nov svetovni rekord, Ema Klinec pa je na zadnji tekmi norveške turneje zasedla tretje mesto.

NIKA PREVC IMA VELIKI KRISTALNI GLOBUS ???? Kakšna sezona je za našo mlado skakalko, ki je v tej sezoni do sedaj zmagala že...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Nedelja, 17. marec 2024

Zmago je pred domačimi navijači na letalnici v Vikersundu slavila Eirin Maria Kvandal (431,2 točke), ki je osvojila tudi 40.000 evrov za skupno zmago na norveški turneji surovi zrak.

Druga na tekmi je bila njena rojakinja Silje Opseth (425,2), ki je z 230,5 metra dosegla nov svetovni rekord v finalni seriji in prevzela taktirko najdaljše skakalke iz rok Klinec. Ta je lani na tej letalnici pristala pri 226 m. Opseth je sicer že v poskusni seriji poletela do 236,5 m, vendar pri pristanku grdo padla.

Na tretji stopnički zadnje tekme norveške turneje je pristala Klinec (375,9). Niki Križnar (328,6) se ni izpolnila želje, da bi preletela magično 200-metrsko znamko in je zasedla deseto mesto.

Skupna zmagovalka sezone pa je z danes 11. mestom postala Prevc (303,5).

Skakalke do konca sezone čaka le še finalna tekma na srednji skakalnici v četrtek v Planici, ko bo Prevc tudi prejela veliki kristalni globus.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija