NEVARNE RAZMERE NA OBALI: Ne odpravljajte se od doma, če to ni nujno potrebno! (FOTO, VIDEO)

Istra

Po državi že ves dan piha močnejši veter, zaradi katerega za ves zahodni del Slovenije še vedno velja rdeča stopnja vremenske ogroženosti. Veter je že povzročil nekaj težav, tudi na Obali, kjer je podiral drevesa in reklamne panoje. Morje je poplavilo nižje ležeče dele obale. V prihodnjih urah pa se bo po napovedih situacija še zaostrovala

Zaradi močnega vetra se nagibajo in lomijo drevesa, mnoga so pristala na cesti. Po zraku letijo predmeti. Ostanite doma in se odpravite ven samo, če je to res nujno! Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko rešijo življenje.

Najmočnejši sunki vetra so na Primorskem, Notranjskem in delu Gorenjske, kjer lahko po nižinah marsikje dosegajo hitrosti od 90 do 110 kilometrov na uro, so sporočili z Arsa. Ni izključen pojav obsežnejših vetrolomov.

Zvečer in ponoči bo zapihal okrepljen veter tudi drugod, najmočnejši sunki vetra bodo predvidoma med 70 in 90 kilometrov na uro. Danes se bodo pojavljali krajevno močnejši in dolgotrajnejši nalivi. V noči na torek bo morje v večjem obsegu poplavilo nižje dele obale.

 

 

 

 

Deli novico: