NEKATERI ŠOFERJI ŠE VEDNO TVEGAJO V MOČNI BURJI: 28 so jih oglobili in njihove delodajalce (FOTO)

Kronika

Včeraj in danes, ko je burja močno ovirala promet na vipavski hitri in regionalni cesti, so novogoriški policisti okrepili svoje vrste. Na pomoč so jim prišli kolegi iz Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave (GPU), kolegi iz Kopra in cestninski nadzorniki. Danes med 8.00 in 12.00 so kaznovali enajst tujih voznikov tovornjakov in podjetij, za katera delajo. Kaznovali pa so tudi tri slovenske tovornjakarje in njihove delodajalce.

Enega voznika in slovensko podjetje so policisti kaznovali zaradi kršitev v zvezi s tahografom. Poleg tega vozilo ni bilo tehnično brezhibno in ni imelo zimske opreme. Zaradi vožnje v času močne burje so cestninski nadzorniki kaznovali sedem tujih šoferjev in pet podjetij.

Močna burja je ovirala promet na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom ter na regionalni cesti Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava v zgodnji Vipavski dolini.

Včeraj in danes so policisti vsega skupaj kaznovali 28 šoferjev, ki so jim izdali plačilne naloge, ter 25 tujih podjetij in tri slovenska podjetja, za katera so vozili. Globa za voznika tovornjaka, ki ne upošteva zapore ceste, znaša 200 evrov, za podjetje pa 1.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija