NEKAJ PARKIRIŠČ V KOPRSKI OBČINI BO PONOVNO PLAČLJIVIH: Nov režim ponekod velja že od ponedeljka dalje

Koper

Z naslednjim tednom Mestna občina Koper spreminja režim na parkiriščih. Ker se odpirajo vrtci in šole za učence prve triade, bodo parkirišča v neposredni bližini teh ustanov ponovno plačljiva. Ostala parkirišča pa ostajajo do nadaljnjega brezplačna.

Plačljiv parkirni režim bo od ponedeljka veljal v parkirnih hišah pod Osnovno šolo Koper in Areno Bonifika ter na parkirišču pod Slavnikom v Podgorju. V parkirnih hišah bo potrebno plačati en evro za vsako uro parkiranja, na omenjenem parkirišču pa bodo parkirnino en evro na dan zaračunavali samo od petka do nedelje. Ostale dni ostaja parkiranje brezplačno. 

S 1. februarjem bodo plačljiva tudi parkirišče za tržnico, vključno z makadamskim delom parkirišča in parkirišče ob Olimpijskem bazenu, na Ukmarjevem trgu, Severna obvoznica 3 in 4, pri Banki ter Zeleni park 1 in 2. Plačljivo bo tudi parkirišče Nova ulica v Semedeli in pri Osnovni šoli Antona Ukmarja. Parkirni režim in cenik parkiranja sta dostopna na tej spletni povezavi.

Parkiranje pa zaenkrat ostaja brezplačno na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, Za Barko 1 in 2, vseh parkiriščih na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču, v Žusterni in Pod deteljico (pri Marjetici Koper) ter na vseh parkiriščih izven mesta.

V sredo, 27. januarja, se ponovno odpira prodajno mesto Marjetice Koper pri zapornicah na parkirišču za tržnico. Marjetica Koper ob tem obvešča, da bodo veljavnost abonmajev podaljšali tistim imetnikom splošnih abonmajev, ki zaradi ukrepov (brezplačno parkiranje) niso mogli koristiti vnaprej plačane storitve.

Cena splošnega abonmaja ostaja nespremenjena. Za občanke in občane ta še naprej znaša 20 evrov na mesec, za ostale uporabnike pa mesečno 30 evrov. Sicer pa občani nimajo več možnosti sklenitve celoletne pogodbe z upravljavcem parkirišča, na podlagi katerega je bila cena abonmaja znižana na 15 evrov mesečno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  24 .01. 2021 ob  22: 51
-1
je... Bržana, ko je bil na oblasti popo je bilo vse zastonj. parkiral si lahko kjerkoli, brez plačila. Še redarji so te prijazno usmerili na prazno mesto. Sedaj pa ko je na oblasti ta banda pokvarjena pa je vse za plačat.

piove, governo ladro
alfa |  23 .01. 2021 ob  09: 15
-1
še volite brzana...ja ja maske padajo
mente |  22 .01. 2021 ob  21: 37
Gospod zupan in gospo Perosa, hvala da ste nam, obcani Mestna Obcina Koper, uzeli celoletni abonma.....RES SMO ZELO ZADOVOJLNI HVALAAAAAA....