NE RAZŠIRJAJTE NEPREVERJENE GOVORICE: V SBI niso sprejeli nobenega pacienta s koronavirusom!

Izola

Panika okoli koronavirusa narašča. Na naše uredništvo se je obrnilo že več bralcev, ki so jim na uho prišle informacije o prvem primeru okužbe s tem virusom na Obali. Po nekaterih podatkih naj bi v Splošni bolnišnici (SB) Izola sprejeli prvega pacienta s koronavirusom. Po odgovor smo se obrnili na izolsko bolnišnico, ki miri, naj ljudje ne nasedajo govoricam.

"Do sedaj nismo zabeležili nobenega primera novega koronavirusa v naši bolnišnici," je na naše preverjanje govoric, ki bliskovito krožijo po obalnih mestih, odgovoril strokovni direktor SB Izola dr. Dušan Deisinger.

Morebitnih okužb s koronavirusom zaenkrat še ni potrdila nobena slovenska bolnišnica, niti druge pristojne institucije. Govorice, da se je koronavirus že pojavil tudi v Sloveniji, pa se vseeno ne umirjajo. O prvih primerih se šepeta po vseh slovenskih regijah, dokazov za to pa ni nikjer.

Predstavniki vseh pristojnih institucij tako zagotavljajo, da koronavirus še ni prisoten v Sloveniji in da je panika odveč. Svetujejo pa preventivne ukrepe, kot so: pogostejše umivanje rok, pravilna higiena kašlja, izogibanje zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi, ter izogibanje tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
???? |  26 .02. 2020 ob  14: 35
*nepreverjenih govoric