NAŠLI NA GORENJSKEM POGREŠANI ŽENSKI: Ena poškodovana v tolmunu ferate, druga na Pokljuki (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policisti so preklicali iskanje 45-letne Vesne Jene, ki je bila pogrešana od petka popoldne. V iskalni akciji s pomočjo termovizije jo je namreč danes posadka policijskega helikopterja poškodovano našla v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku, s helikopterjem so jo odpeljali v bolnišnico.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, so gorski reševalci poškodovano z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz policijske postaje Kranjska Gora.

Jenetova je zdrsnila med spuščanjem po ferati in je po padcu obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Kot so navedli kranjski policisti, je bila povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Dodali so, da so tudi sicer ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. Če bi del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo nato čakal še težji del in najbrž bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru. Policisti svetujejo ljudem, da se takih podvigov ne lotevajo neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje.

Iskalno/reševalna ????????akcija. ????️Gozd Martuljek. Gorski reševalci Kranjska Gora Gorska Reševalna Zveza Slovenije, Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces, Slovenska policija / The Slovenian police. Team Work???????????? . ????GRS Kranjska Gora

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Sobota, 13. november 2021

Policija je preklicala tudi iskanje 50-letne Irence Štibelj iz območja Radovljice, ki so jo svojci pogrešali od srede. Našli so jo na območju Pokljuke, z njo pa je vse v redu, so sporočili iz kranjske policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija