NAS ČAKA NAJBOLJ VROČE POLETJE DOSLEJ? Nevihte bodo zajele večji del države

Slovenija

Zvečer bo na severovzhodu možna še kakšna ploha. Ponoči se bo od severa nekoliko pooblačilo. Možne bodo manjše, krajevne padavine. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo povečini suho, popoldne pa bodo nevihte prehodno zajele večji del države. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Opozorilo

Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Obeti

V petek in soboto bo delno jasno. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki bo v soboto dopoldne ponehala.

Vremenska slika

Iznad Atlantika sega nad srednjo Evropo in vzhodne Alpe območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda k nam doteka prehodno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo nevihte prehodno zajele vse sosednje pokrajine.

Kdaj konec suše?

"Vse bolj kaže, da se bo, na žalost, tudi v Sloveniji v drugi polovici meseca julija izrazrazitost suše z novim, še bolj izrazitim in lahko tudi dolgotrajnejšim vročinskim valom le še stopnjevala. Glede na srednjeročne oziroma dolgoročne izglede, bi lahko bilo to poletje rekordno vroče od začetka meritev," napovedujejo na vremenskem portalu Ciklon.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija