NAPAD SREDI SEMEDELE: Kričal pred otrokom, moškega vrgel po tleh in ga udaril, nato pa rep med noge

Kronika

Bralka nas je danes opozorila na neljub dogodek, ki se je njeni družini pripetil včeraj zvečer v Semedeli. Pred blokom jih je namreč sprva verbalno, nato pa še fizično napadel moški, kot je v ogorčenju povedala, pa so jim policisti po prijavi dejali, da ne morejo storiti veliko. V uredništvo smo prejeli odziv Policijske uprave (PU) Koper.

Zgodilo se je na Ulici II. prekomorske brigade v Semedeli, in sicer pred blokom, kjer tudi živijo. Ko so kot običajno pred stavbo parkirali svoj avto, je bil tam moški, ki je vpil. Kot pravi 35-letna sogovornica, so se prestrašili že tega, saj je bila zraven tudi njena 11-letna hči. Sprva naj bi moški, visoke postave, star okoli 45 let, kričal, koliko mu je kdo dolžan, nato pa je začel vpiti tudi njim. Zato sta mati in hči odšli v stanovanje, medtem ko je napadalec partnerja naše sogovornice vrgel na tla.

Poklicali so policijo, ki je na kraj dogodka prišla po petnajstih minutah, je dogodek minulega večera 35-letnica opisala v šoku in priznala, da ponoči zaradi incidenta niso spali. Zaslišali naj bi še eno pričo iz bloka, po navedbah sogovornice pa naj bi bil napadalec okolici in policistom že poznan, saj naj bi šlo za problematično osebo.

Fotografija je simbolična.

Da vse skupaj ni bilo dovolj, so danes zjutraj opazili, da je njihov avtomobil popraskan, kar so prav tako javili policiji. "Pravijo, da ne morejo storiti dosti," je zgrožena Koprčanka, ki nam je zgodbo zaupala. Zdaj se sprašuje, kaj njeni družini sploh preostane. "Ali bomo po ulici hodili v strahu? Ali naj se raje kar preselimo?" še dodaja.

Z vprašanji o večernem napadu smo se obrnili tudi na koprsko policijsko upravo. V odgovoru, ki smo ga prejeli na uredništvo, je tiskovna prestavnica PU Koper Anita Leskovec zapisala: "13. 12. zvečer smo bili obveščeni o tem, da je neznan moški iz neznanega razloga začel kričati na domačina in ga vrgel po tleh, zatem pa ga je tudi udaril. Ta je uspel pobegniti, policisti pa neznanca še iščejo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
MARIO |  14 .12. 2018 ob  18: 43
Če Mujota pokličeš imenom, lahko pričakuješ ovadbo za sovražni govor, a če te Mujo napadne z nožem se šteje kot lajža poškodba.
porkamalora |  14 .12. 2018 ob  15: 36
Neo komunizem in nove kulture. Merkel in Macron pravita, da se moramo na to navaditi, Šarec pridno sodeluje, se strinja in kima. Kaj dodati?
porkamalora |  14 .12. 2018 ob  15: 32
-10
Neo komunizem
mario špinel |  14 .12. 2018 ob  14: 53
17
Upamo da bomo dobili odgovor. Mi moramo razmišljati o preselitvi , jemati pomirjevala, se bati za lastno varnost. Nasilneži ta čas mirno živijo svoje življenje, ker vedo da ne bodo kaznovani.
Komunisti, povsod so |  14 .12. 2018 ob  14: 21
-4
Če je nasilnež musliman, lahko mamica po novem pričakuje policijsko preiskavo za sovražni govor.