NAM BODO ITALIJANI KORONAVIRUS PRIPELJALI ŠE BLIŽJE? Center za karanteno v vojašnici na Lazaretu

Svet

Furlanija - Julijska krajina je na vlado naslovila zahtevo: "Zaprimo tudi šole, muzeje in ustavimo vse javne prireditve". Že uradna je medtem prekinitev dejavnosti na univerzah v Trstu in Vidmu ter na mednarodni šoli Sissa. Karanteno nameravajo Italijani vzpostaviti v vojašnici Lazzaretto-San Bartolomeo na meji s Slovenijo. Drugi karantenski center pa bo v Tricesimoju v Udinah.

Na sedežu Civilne zaščite Palmanova se je danes ponovno sestal operativni odbor za krizo s koronavirusom v Furlaniji - Julijski krajini. Prva odločitev, sprejeta v sodelovanju z rektorji, je bila prekinitev predavanj na univerzah v Vidmu in Trstu od ponedeljka, 24. februarja, do 1. marca. S poukom bodo v Trstu prekinili tudi na mednarodni šoli Sissa. Druge šole bodo za zdaj normalno delovale, poroča Il Piccolo.

Regija je medtem na vlado naslovila zahtevo za prekinitev vseh izobraževalnih storitev, od pouka v vseh šolah, do različnih strokovnih tečajev. Zahtevajo tudi preložitev vse javnih dogodkov in združevanj, vključno s kulturnimi, rekreacijskimi, športnimi in verskimi, ki se izvajajo v zaprtih prostorih in so odprti za javnost. Zaprli bi radi tudi muzeje in druge kulturne ustanove.

Danes so odločili tudi, kje v Italiji bodo vzpostavili center za karanteno. Eden bo na meji s Slovenijo, na nekdanjem mejnem prehodu Lazaret, v vojašnici Lazzaretto-San Bartolomeo, drugi pa v Tricesimoju v Udinah, piše Il Piccolo.

ITALIA IZBRALA VOJAŠNICO Lazzaretto-San Bartolomeo na meji s Slovenijo za karanteno, mejni prehod Lazaret.

Objavil/a Gorazd Janez Pretnar dne Nedelja, 23. februar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  24 .02. 2020 ob  11: 39
Naša vlada,stvari jemlje na lahko.Koper je 10 min. razdalje iz Trsta in med tem ko tam že ukrepajo življenje pri nas poteka kot da se nas ne tiče.
Na Lazaretu bo karantenajQuery1123011166564952437641_1582540473716?
Najprej bi morali zapreti v Kopru trgovski center.
Ta je poln Italijanov.
Centri so prava gojišča za bakterije.
Razmisliti bi morali tudi glede Hrvatinske Italijanske šole,ker so tsm otroci,ki jih starši vozijo iz italije.
Nobenega nič ne briga.
zoran13 |  23 .02. 2020 ob  20: 14
ROMUNIJA