NAJVEČ 300, NAJMANJ 130 EVROV: To je datum, ko bodo upokojencem izplačali solidarnostni dodatek

Slovenija

Pokojninski zavod bo upokojencem 11. januarja izplačal solidarnostni dodatek, ki ga predvideva sedmi protikoronski zakon. Do njega so upravičeni tisti s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki pokojnino prejemajo od zavoda in decembra ne presega 714 evrov.

Prejemniki pokojnin v višini do 510 evrov bodo prejeli 300 evrov dodatka, upokojenci s pokojnino med 510,01 evra in 612 evrov bodo dobili 230 evrov, tistim s pokojnino med 612,01 in 714 evrov pa pripada 130 evrov dodatka. Poleg upokojencev so v enakih višinah do njega upravičeni še brezposelni prejemniki invalidskih nadomestil s stalnim prebivališčem v Sloveniji, če njihovo nadomestilo decembra ne presega 714 evrov, so sporočili iz Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

DZ je sedmi protikoronski zakon, vreden 550 milijonov evrov, sprejel v torek, v sredo pa je bil objavljen v uradnem listu. Prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa tako kot prvi protikoronski zakon tudi dodatke za najbolj ranljive skupine prebivalstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija