NAJ BO LETOŠNJI PUST PO MERI OKOLJA: Pozdrav pomladi z modno revijo v izolskem Centru uporabnih predmetov

Izola

Naše potrošniške navade imajo velik vpliv na okolje. Ceneni izdelki, ki jih kupujemo, so pogosto tudi nižje kakovosti, v zelo kratkem času izgubijo na kvaliteti in postanejo breme za okolje. V izolskem Centru uporabnih predmetov zato poudarjajo, naj bo letošnji pust v slogu okolja. Moramo se pričeti še bolj zavedati moči, ki jo imamo v svojih rokah kot potrošniki.

V izolskem Centru uporabnih predmetov so se že odeli v pustna oblačila. Pripravili so poseben kotiček, ki je namenjen izmenjavi pustnih kostumov.

Pred dnevi so učencem OŠ Dante Alighieri na delavnici v Medgeneracijskem centru Izola predstavili izdelavo pustnega kostuma iz odsluženih materialov. Šolarji pa so se preizkusili tudi v izdelovanju 'zelenih' pustnih konfetov, brez katerih ne mine nobena maškarada.

Med prinesenimi in oddanimi predmeti je v Centru uporabnih predmetov največ oblačil. Pestra ponudba kakovostnih oblačil tako za vsak dan kot za posebne priložnosti in vse večje število zadovoljnih strank sta bila pobuda za idejo o modni reviji.

Organizirali jo bodo skupaj z Medgeneracijskim centrom v ponedeljek, 9. marca, ob 16.00, v prostorih Medgeneracijskega centra Izola.

Center uporabnih predmetov je odprt:

Ponedeljek: 14.00 - 18.00 
Torek: 9.00 - 13.00
Sreda: 9.00 - 13.00
Četrtek: 14.00 - 18.00
Petek: 9.00 - 13.00