NADZOR KOPRSKIH POLICISTOV, REDARJEV IN INŠPEKTORJEV RAZKRIL KAR NEKAJ KRŠITELJEV: Zbiranje, uživanje hrane in pijače na javnem kraju, pa brez mask

Koper

V preteklem vikendu so policisti Policijske uprave (PU) Koper skupaj z občinskimi redarji in zdravstvenimi inšpektorji opravili kontrolo krajev, kjer je bilo pričakovati večje število ljudi. 

Kontrolirali so spoštovanje Odlokov vlade glede nošenja mask v zaprtih prostorih in javnih krajih, kjer ni mogoče zagotoviti razdalje več kot dveh metrov, nošenje mask v vozilih, ko v njem niso osebe iz istega gospodinjstva in zbiranje več kot deset oseb, pa tudi zbiranja in konzumiranja hrane in pijače na javnih krajih.

Pri tem so policisti opravili kontrolo na 594 krajih, ugotovljeno pa je bilo 70 kršitev. Policisti so izrekli 44 opozoril in v 26 primerih uvedli prekrškovni postopek.

Policisti izvajajo tudi kontrole na meji

Vladni Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni, ki zaradi epidemiološke situacije v nekaterih sosednjih in drugih državah ter posledično preprečevanja vnosov iz tujine ter ponovnih izbruhov nalezljive bolezni COVID-19 v Republiki Sloveniji, ob hkratnih čim manjših posledicah na gospodarstvo in javno življenje, določa ukrepe na zunanji meji in na kontrolnih točkah notranjih meja Republike Slovenije.

Mejna kontrola potnikov ob vstopu še vedno poteka na zunanji schengenski meji, torej ob meji z Republiko Hrvaško ter na mejnih prehodih in na kontrolnih točkah na zračnih mejah (letališča Ljubljana, Maribor in Portorož) ter morskih mejah Koper in Piran.

Res pa je, da je Vlada Republike Slovenije s spremembo odloka 13. 2. 2021 ukinila vse kontrolne točke na notranjih mejah z Italijansko republiko, Republiko Avstrijo in Republiko Madžarsko. Ne glede na to pa Policija izvaja občasno kontrolo na cestnih prehodih na notranji meji (tam, kjer so bile doslej kontrolne točke in tudi na ostalih prehodih) in z občasnimi nadzori še naprej izvaja ukrepe po odloku, napotitve v karanteno in izravnalne ukrepe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .02. 2021 ob  10: 08
Si postavim šotor na Broli za pojest sendvič?
Istriano |  23 .02. 2021 ob  10: 07
Če lahko kupim kuhano hrano samo "take away" in ne smem jesti v restavraciji, čeprav čez zahodno mejo, vsi jejo v gostilnah in restavracijah, kje naj potem jem, če nisem doma?
alfa |  23 .02. 2021 ob  08: 51
VERJETNO JE BILO NAJVEČ CELINSKIH KRŠITELJEV,DA O SMETEH PO OBALI NE GOVOIMO KOLIKO SO SMETILI PO ANKARANSKI OBČINI
SudoMaGodo |  22 .02. 2021 ob  19: 33
17
naj pošljejo še malce prometno policijo z radarji, da se zmeni s "fuzbalerskimi frizurami" v lizing audijih in bmwjih na mestnih ulicah kjer je omejitev 30km/h.