NAD MLAJŠIM PROTESTNIKOM NAJ BI SE ZNESLI POLICISTI: "Videlo se je, da ga s koleni tiščijo na tla. To je trajalo veliko predolgo" (FOTO)

Kronika

Med včerajšnjimi protesti so policisti s Kongresnega trga odnesli nezavestnega moškega, ki ga je odpeljalo reševalno vozilo. Nad moškim naj bi se znesli prav policisti, naj bi povedala ena od prič. Na UKC Ljubljana zaradi varstva osebnih podatkov konkretnega primera niso mogli komentirati, so pa potrdili, da je ena poškodovana oseba zaradi lažjega pretresa možganov ostala na opazovanju.

Kot je kasneje za 24ur potrdil brat poškodovanega moškega, naj bi na protestih res bil poškodovan 19-letni Ljubljančan. Policisti so mladeniča pridržali in mu vzeli mobilni telefon, zato družini vse do jutra ni mogel javiti, kaj se z njim dogaja. Policija je zjutraj družini povedala le, da je bil pridržan zaradi suma kaznivega dejanja. Novinarji medijske hiše PRO Plus so pojasnili, da naj bi moški po pridržanju nezavesten ležal na tleh ob cesti, na reševalno vozilo pa so čakali kar 15 minut. Policija dogodka še ni komentirala.

Protestnik naj bi se zvečer po protestih vračal domov, ko je prišel na Kongresni trg, kjer so ga obkolili policisti v civilu in ga zbili na tla. Kot je povedal 19-letnik, mu policisti niso povedali, zakaj so to storili, da gre za policiste, pa da je izvedel šele, ko so do njih pristopili tudi uniformirani policisti.

Trdi, da naj bi ob tem prejel več udarcev tudi s kovinskim predmetom. Vmes je večkrat izgubil zavest, zato se vseh dogodkov pretekle noči ne spomni. Policisti naj bi mu sicer sprva dejali, da mu bo odvzeta prostost, kasneje, v kliničnem centru pa so mu povedali, da so postopke zoper njega ovrgli, je še dodal 19-letnik. Ta je v incidentu utrpel pretres možganov, na levi strani glave je opraskan, ima tudi oteklino. Trpi tudi za bolečinami v hrbtu in vratu, na zapestjih pa ima odtise lisic, še pove.

Policisti v civilu so po dogodku odšli, fanta, ki je nezavesten ležal na tleh, pa so obkolili člani posebne enote, s čimer so onemogočili fotografiranje. Očividec je opisal brutalno dogajanje. "Videlo se je, da ga s koleni tiščijo na tla. To je trajalo dolgo. Veliko predolgo," je povedal in dodal, da so nato policisti ugotovili, da mladenič ne more vstati in hoditi ter ga premaknili do bližnje klopi v parku. "Kot vrečo krompirja sta ga prijela dva policista, ker očitno, po vsem tem nasilju, sam ni bil sposoben hoditi, in ga odnesla do križišča, kjer so fanta položili na mokra tla, policisti pa so ga zopet obkolili, da ne bi bilo mogoče snemati dogajanja," je povedal očividec. Fant naj bi nato nepremičen ležal na cesti še 15 minut, ko je naposled prišla ekipa nujne medicinske pomoči in ga odpeljala v klinični center, poroča 24ur.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  07 .10. 2021 ob  13: 48
-2
Še sreča da ni vpil "I can't breathe".
anton |  07 .10. 2021 ob  10: 49
... "mlajšim protestnikom", star 19 let, ki je lahko visok čez dva metra, težek cez sto kil in nabildan, da je v sirino sirsi kot sem jaz visok ...
... blizam se 60 letom, bil na vec mirnih demonstracijah in nikoli imel težave s policijo, kvečjemu samo pozitivne izkušnje z njihove strani ...
alfa |  07 .10. 2021 ob  08: 49
in pol se bodo čudili zakaj ,vse več ljudi si bo nabavilo pištolo na črnem trgu....sramota za policijo,10 oboroženih se spravi na enega