NA ULICAH TRSTA BO 200 MIGRANTOV MANJ: "Pomembno je, da jih odpeljejo, s čim in kdaj, pa ni moj problem"

Trst

Župan Trsta Roberto Dipiazza je včeraj povedal, da bodo zaradi pomanjkanja namestitvenih kapacitet v druga italijanska mesta premestili okoli 200 migrantov, ki sedaj živijo na ulicah Trsta. To mu je v nedeljo sporočil notranji minister Matteo Piantedosi, je dejal in ocenil, da je to "dober rezultat", poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na ulicah obmejnega mesta, v katerega po balkanski poti prihajajo ljudje, ki bežijo pred vojno in preganjanjem, po besedah župana na ulicah živi 500 beguncev in migrantov, čeprav so upravičeni do bivališča, vendar mesto nima namestitvenih kapacitet.

In July, only a few dozen migrants were provided with reception in facilities in Trieste (on the border near Slovenia),...

Objavil/a InfoMigrants dne Ponedeljek, 28. avgust 2023

Izpostavil je, da se seveda zaveda, da imajo italijanske oblasti težave na otoku Lampedusa na jugu države, kjer je okoli 4000 migrantov, da pa ne gre prezreti niti Trsta in da je zelo zadovoljen, da bodo našli namestitev vsaj za 200 od skupno 500 migrantov, ki živijo na ulicah mesta. Kdaj jih bodo premestili, še ni določeno, je dodal. "Pomembno je, da jih odpeljejo, s čim in kdaj, pa ni moj problem," je pristavil.

Po ocenah poznavalcev je v Trst v prvih sedmih mesecih letošnjega leta prišlo okoli 7900 beguncev in migrantov. Največ, 2277, jih je prišlo v juliju. Nekateri so šli v druge države, nekateri pa so zaprosili za azil v Italiji. Zaradi pomanjkanja lokalnih sprejemnih zmogljivosti in neuspešne premestitve v sprejemne centre v druge dele države so lokalni prostovoljci in človekoljubni delavci opozorili na humanitarno katastrofo v mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .08. 2023 ob  13: 35
Di Piazza sanja. Na poti v Gorico sem danes videl 8 tavajočih na avtocesti pod catinaro, in naslednjih 6 malo pred Mirnom.
manemebasat |  29 .08. 2023 ob  13: 18
Auslander raus!