NA PRIMORSKO SO PRIŠLI KRAST ŽELEZO: Policisti Kočevcem zasegli žago in jih pospremili na postajo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 188 klicev. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in tri vlome. Zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij. 

Fotografije so simbolične. 

Ponoči so zaposleni v Pivki prepodili tatove s kombijem, ki so kradli železo. Policisti so jih izsledili pri Rakitniku in ugotovili identiteto štirih oseb v vozilu, starih 32, 18, 55 in 40 let.  Vsi tatovi železa so bili z območja Kočevja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so osumljeni večji kolut bakrenih kablov porivali do ograje. Tam so poškodovali vrata in kolut porinili izven ograje. Pri tem so jih presenetili delavci podjetja, zato so kraj zapustili s kombijem. Policisti so jim v postopku zasegli baterijsko žago. Kočevcem sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine.

Poleg omenjene tatvine je v Izoli nekdo iz vozila ukradel torbico s ključi, denarnico, bančno kartico in gotovino.

V Pradah je nekdo vlomil v hišo, vendar po prvih podatkih ni nič odnesel. Prav tako je nekdo vlomil v hišo pri Postojni in lastnikom ukradel škatlo z zlatnino, ponoči pa je nekdo vlomil v lokal v Portorožu in ukradel gotovino.

Prometne nesreče

Policisti so bravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi poškodbami. 

Ob 12.50 so policisti v Materiji ustavili 27-letnega voznika tovornega vozila iz Ljubljane. V postopku je odklonil strokovni pregled, zasegli so mu približno 0,5 g kokaina. Zasegli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog in hitri postopek.

Požar

Ob 13. uri so bili policisti s PU Koper obveščeni, da je zagorelo v gozdu pri Brestovici pri Komnu. Zaradi burje in večjega obsega požara je bila aktivirana gasilska zveza in helikopter. Naselja niso bila ogrožena. Gasilci so požar pogasili, pogorelo je približno sedem hektarjev gozda. Vzrok požara ni bil ugotovljen, možen vzrok je udar strele.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali devet ilegalnih migrantov. Pri Rakitovcu tri državljane Afganistana, pri Ilirski Bistrici enega državljana Turčije, na Rakitovcu tri državljane Irana, v Škofijah enega državljana Pakistana, pri Kopru pa enega državljana Pakistana.

Včeraj okoli 5. uri zjutraj so policisti pri zapornici Hrvoje opazili vozilo madžarskih registracij. Na večkrat ponovljene znake za ustavitev ni ustavljal, ampak je peljal naprej.

Pri Mostičju so postavili stinger, ki ga je osebni avto Mercedes G prevozil. Nato se je zaustavil, osebe iz vozila pa so se razbežale. Policisti so prijeli devet državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana, voznik je pobegnil. Čez čas so izsledili 23-letnega državljana Romunije, ki je tudi priznal, da je vozil avto. Postopki še potekajo, so sporočili s PU Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  19 .08. 2021 ob  06: 26
15
Verjetno imajo ti Kočevci tudi bolj "ljubkovalni " naziv !?