NA PRIMORSKEM V DVEH URAH DVE NESREČI MOTORISTOV: Sopotnico vrglo čez kovinsko ograjo

Kronika

Včeraj ob 11.27 je prišlo do prometne nesreče na cesti med Vršičem in Trento, v kateri se je huje poškodovala sopotnica. Ob 12.40 pa je prišlo do še ene nesreče motoristov pri Mangartskem sedlu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Fotografija je simbolična.

V nesreči, ki se je zgodila med Vršičem in Trento, se je 48-letni avstrijski motorist peljal skupaj s 53-letno sopotnico proti Trenti. V levi nepregledni serpentini ni prilagodil hitrosti, tako da je v ovinku z levo stopalko zadel vozišče, z desnim delom motorja pa kovinsko ograjo. Motorist in motor sta padla po tleh, sopotnico pa je vrglo preko kovinske ograje približno deset metrov na strmo gozdnato pobočje pod cesto, kjer je obležala z zlomljeno desno golenico. Motorist ni bil poškodovan.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Bovec in reševalci nujne medicinske pomoči iz Tolmina, ki so žensko prepeljali v bolnišnico v Beljak.

Ob 12.40 pa se je pripetila nesreča motoristov na cesti med Predelom in Mangartskim sedlom, kilometer pred zadnjim tunelom. 50-letni Čeh se je peljal proti Mangartskemu sedlu, ko se je med vožnjo po strmem klancu navzgor v nasprotni smeri pripeljal 37-letni Slovak. Motorista sta se oplazila, pri tem pa je Slovak padel. V nesreči nihče ni bil poškodovan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija