PRIPRAVITE DEŽNIKE! Prihaja hladna fronta

Slovenija

Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo v hribovitem svetu nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo tu in tam posamezne plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo do večera ponehala. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

Obeti

V nedeljo bo večinoma sončno. Popoldne bo v notranjosti nastala kakšna nevihta. V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo.

Vremenska slika

Prek vzhodne in srednje Evrope se pomika oslabljena hladna fronta. Od severovzhoda k nam priteka razmeroma vlažen in prehodno nekoliko manj topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ob Jadranu bo delno jasno, drugod spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Biovreme

Danes bo vremenski vpliv obremenilen, nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija