NA PLAŽI HOTELA VILA PARK SNELI RDEČO ZASTAVO: Voda je spet primerna za kopanje!

Piran

Na današnjem sestanku na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so sklenili, da je kopalna voda na plaži med Portorožem in Piranom, kjer so pretekli teden ugotovili naglo povečanje onesnaženosti, ustrezna za kopanje in da se lahko zdaj sname rdečo zastavo, ki so jo pretekli teden izobesili zaradi onesnaženosti, so sporočili z Okolja Piran.

Direktor javnega komunalnega podjetja Okolje Piran Alen Radojkovič je sicer že v soboto za STA povedal, da so neuradni delovni rezultati analiz vzorcev morja ob naravnem kopališču v Portorožu pokazali, da je bilo to že v petek primerno za kopanje.

Zaradi onesnaženosti in s tem povečanega tveganja zdravja kopalcev so v petek prepovedali kopanje na naravnem kopališču Plaža hotela Vila Park v Portorožu. Fekalno onesnaženje je bilo na omenjenem kopališču ugotovljeno ob rednem monitoringu morske kopalne vode, ki ga vsake dva tedna izvaja Agencija RS za okolje (Arso).

Kot so danes spomnili v Okolju Piran, je njihova intervencijska ekipa reagirala takoj, ko je odkrila izvor povečanja onesnaženosti in okvaro na sistemu odvajanja odpadnih voda nemudoma odpravila. Prav tako je med njimi ter vsemi ustreznimi državnimi institucijami in drugimi organi kot tudi z družbo Hoteli Bernardin neprestano potekala komunikacija.

Ob tem so v javnem komunalnem podjetju poudarili, da je kakovost kopalnih voda na vseh ostalih kopališčih odlična in neoporečna. "Povečano stopnjo onesnaženosti v morju smo zaznali le na enem kopališču, vsa ostala kopališča v občini Piran pa so bila vseskozi primerna za kopanje," so še navedli.

Deli novico:

@bjonda |  09 .08. 2017 ob  08: 23
južno od Kvarnerja besede čistilna naprava nimajo niti v slovarju, kaj šele, da bi bila kje v funkciji....direkt v morje :)

Sicer ne vem kako je urejen hrib Seča nad Jernejevim kanalom, mislim, da tam tudi potuje vse v morje...včasih voham tam pralni prašek...to bi znala biti voda iz greznic, ne
to ne more bit samo ena hiša |  09 .08. 2017 ob  08: 19
a veš kolko bi morala ena hiša v dveh dneh naredit dreka, da bi držala izjava gospoda Kreka, da je bilo morje zelo onesnaženo. Toliko kot lahko spusti dreka v morje ena familija, ga spusti ena jadrnica z štiričlansko posadko, ko ti grejo srat v štenjak in zlijejo v morje...in v teh mesecih jih je za vikend pred piratom zasidranih najmanj deset. potem bi moralo biti morje oporečno vsak dan tudi danes...allora za tako veliko onesnaženost ne more biti kriva ena hiša...lahko tko prikažejo, a logika pove svoje
ime |  09 .08. 2017 ob  08: 18
želimo ime onasnaževalca
Čisto.morje |  08 .08. 2017 ob  20: 58
1 mio kazni za tega malomarneža nemarnega
Maurizio |  08 .08. 2017 ob  20: 11
Kdaj izvemo kdo je bil povzrocitelj tega onesnazenja?Katera hisa je toGovori se, da stara hisa na c.rabskih zrtev.
Povzročitelj |  08 .08. 2017 ob  15: 58
Menda so našli povzročitelja in upam, da so mu že spisali kazensko ovadbo povzročitve splošne nevarnosti. Tako je pač v Portorožu, kjer se ljudje na črno priklapljajo na kanalizacijo. Tudi tale dečko se je, pa je najbrž falil kakšno cev ....
bjonda |  08 .08. 2017 ob  09: 33
sej je vredu, da se opozori plavalce/kopalce...ampak tak medijski naval na ta dogodek? res rabi? a mislite, da hrvatom se to ne zgodi sam oni si ne pljuvajo sami sebi v skledo
ja ja budale |  08 .08. 2017 ob  09: 22
Rdeča zastava na plaži pomeni tudi morski pes v bližini.Dovolj bi bil samo napis.
Ballin |  07 .08. 2017 ob  14: 39
-2
Bi bilo bolje da je bela.....z luknjo.