NA OBMOČJU IZLETNIŠKE TOČKE ŠE VEDNO GORI: V intervenciji so se poškodovali trije gasilci

Kronika

Na območju izletniške točke in pobočja hriba Baba nad krajem Potoče v okolici Preddvora še vedno gori. Gasilci nadaljujejo gašenje obsežnega požara, na tem območju pa je veliko dima, ki se širi tudi proti naselju. Policisti zato okoliške prebivalce opozarjajo, naj ne vdihavajo dima, naj zapirajo okna in se ne zadržujejo zunaj.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je večje žarišče požara trenutno na območju izletniške točke Baba. Ogenj je, tako kot v ponedeljek, razdeljen na levo in desno stran in se še vedno širi. Lokacijsko je požar še vedno nad naseljem, zato stanovanjski objekti trenutno niso ogroženi in evakuacija prebivalcev naselja Potoče zaenkrat ni bila potrebna, so še zapisali. Se pa proti naselju širi večja količina dima.

Danes načrtujejo ponovno gašenje s helikopterji Slovenske vojske, ki so pomagali že v ponedeljek. Tudi gasilci nadaljujejo gašenje v enakem obsegu kot v ponedeljek.

V intervenciji so se poškodovali trije gasilci, ki so jih reševali gorski reševalci in drugi gasilci. Pri dveh gre za lažje poškodbe, pri enem pa stopnjo poškodbe še ugotavljajo.

Dostop na območje je zaradi intervencije še naprej prepovedan.

Požar je izbruhnil v ponedeljek popoldne, poleg rastja pa je pogorelo tudi nekaj počitniških objektov. Kot je v ponedeljek povedal poveljnik Gasilsko reševalne službe Kranj in vodja intervencije Andraž Šifrer, gre za velik požar, zato je težko oceniti, koliko časa bo intervencija trajala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija