"NA MOJI JADRNICI GORI, OPEČEN SEM": Koprski policisti odhiteli na kraj in ostali odprtih ust

Kronika

Koprski policisti so danes nekaj minut pred 1. uro zjutraj prejeli klic moškega, da na njegovi jadrnici gori. Hkrati je sporočil, da je opečen. Policisti so takoj odšli na kraj in ostali odprtih ust.

Fotografija je simbolična. 

Policisti so na kraju ugotovili, da požara ni. Tam se je nahajal zgolj močno vinjen 39-letni moški iz Ljubljane. Policisti so ugotovili, da je moški poleg policije večkrat klical na pomoč tudi na interventno številko 112, zato zoper njega sledi ustrezen ukrep, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Koprski policisti ob tem opozarjajo, da sta telefonski številki za klic v sili 112 in intervencijska številka policije 113 namenjeni primerom, v katerih ljudje nujno potrebujejo pomoč. "Vsak nepotreben ali celo lažen klic lahko zaseda interventno linijo osebi, ki v tistem trenutku morda nujno potrebuje pomoč, pa je ne more dobiti," so zapisali.

Policija zato v primeru zlorabe instituta klica v sili ukrepa v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru zlorab gre lahko za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in za nevarnost, so še opozorili na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija