NA KAKŠNE BOLJ 'PADATE', KOSMATE ALI GLADKE? Znanost razkriva, zakaj so eni bolj atraktivni za ženske kot drugi

Trendi

Znan pregovor, da imajo vsake oči svojega malarja drži tudi takrat, ko pogovor nanese na poraščene ali obratno, obrite moške. Nekatere ženske tako 'padajo' na kosmate moške prsi, noge in roke, goste lase in brado, spet druge imajo raje tiste, ki so gladki kot dojenčkova ritka. Ne glede na to, v katero skupino sodite, dejstvo je, da so veliko ženskam všeč kosmati moški. Toda, kje tiči skrivnost privlačnosti takšnih moških? Znanstvene odgovore na to vprašanje ponuja YourTango.

V telesu imajo več testosterona

Količina dlak je med drugim pogojena z ravnjo testosterona v telesu. Natančneje: več kot je testosterona, bolj poraščeno je telo. Več kot je v telesu testosterona, močnejši je spolni nagon, daljša je predvidena življenjska doba, višja je samozavest in več energije ter optimizma izžareva nekdo, ki se s tem lahko pohvali. Vse to so lastnosti, ki hitro prepričajo pripadnice nežnejšega spola.

Inteligentnejši so

Aikarakudy Alias, psihiater, ki je proučeval povezavo med poraščenostjo telesa in inteligenco, je prišel do zaključka, da imajo poraščene prsi najpogosteje zdravniki in drugi visoko izobraženi kadri. Te so veliko pogostejše pri njih kot v splošni populaciji.

Bolj zdravi so

Kosmati moški prej kot tisti, ki so manj poraščeni, opazijo denimo parazite na telesu. V študiji raziskovalca Michaela Siva-Jothyja so ugotovili, da je večja verjetnost, da se bodo zajedavci naselili na neporaščeni kot poraščeni roki, saj na prvi lažje pridejo do hrane, kajti dlake upočasnijo njihovo gibanje. Prav tako ženske bujno brado in goste lase dojemajo kot simbol zdravja, kar podzavestno povezujejo z močjo in tudi z boljšimi možnostmi za zdrave potomce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  05 .02. 2023 ob  07: 12
o tem ni dvoma....pravi moški mora bit kosmat...s takimi ti ni dolgčas niti v postelji...pravi testoteronci