NA COVIDNEM ODDELKU EKSPLODIRALA CEV ZA KISIK: En pacient umrl, drugi huje opečen

Kronika

V požaru, ki je po eksploziji cevi za kisik v soboto izbruhnil na covidnem oddelku bolnišnice na jugozahodu Ukrajine, je umrl pacient, še en je poškodovan. Gre za drugo tovrstno nesrečo v Ukrajini v zadnjem mesecu, so sporočile ukrajinske oblasti.

Fotografiji sta simbolični.

Eksplozija je odjeknila v prvem nadstropju sicer petnadstropne bolnišnice v mestu Černjivci na jugozahodu države, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Eksplozija cevi za kisik je zanetila požar, v katerem je ena oseba umrla, še ena je poškodovana," so sporočile oblasti.

Požar je izbruhnil petnajst minut po eksploziji, pred tem so uspeli evakuirati dvajset ljudi. Posnetki s kraja dogodka prikazujejo zoglenele bolniške postelje, poroča AFP.

Župan mesta Roman Kličuk je potrdil, da je požar izbruhnil na oddelku, na katerem se zdravijo bolniki, ki so okuženi z novim koronavirusom. V požaru je poškodovani pacient utrpel hude opekline in je na intenzivni negi.

V začetku meseca so v požaru na oddelku intenzivne nege v bolnišnici v Zaporožju, kjer so zdravili bolnike s covidom, umrli zdravnik in trije pacienti. Še dva pacienta sta utrpela hude opekline in se zastrupila zaradi vdihavanja dima.

Požari v Ukrajini niso redki. Med drugim je januarja letos v Harkovu na vzhodu Ukrajine v požaru v domu za starejše, ki je deloval na črno, umrlo 16 ljudi. Decembra 2019 so bili ognjeni zublji v kolidžu v Odesi usodni za 16 ljudi. Požar za starejše na obrobju Kijeva maja 2016 je zahteval 17 smrtnih žrtev, navaja AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija