MUČENJE ŽIVALI NA PRIMORSKEM: Osel in konji brez hrane, ob njih kadaver žrebeta

Kronika

Policisti so v ponedeljek obravnavali sum kaznivega dejanja mučenja živali. Oslu in 13 konjem, ki so bili v ograjenem pašniku v Vojščici, lastnik ni nudil prehrane. V ogradi so našli tudi kadaver poginulega žrebeta. Preostale živali niso življenjsko ogrožene. Policisti so obvestili pristojne organe, so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Fotografija je simbolična.

Policisti so obvestili državno tožilstvo in preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter pristojno veterinarsko inšpekcijsko službo iz Nove Gorice. Inšpekcija je odredila obdukcijo kadavra, da bi ugotovili natančen vzrok pogina živali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jana |  20 .11. 2019 ob  12: 17
V tem deževnem in jesenskem času bi se lahko inšpekcijske službe kar same odpravile na pašnike, ki so vidni že s cest. Bale "suhega" sena ležijo kar po razmočenih tleh, na dežju, živina pa to je, saj pasiti skoraj nima več kaj. To sem včeraj videla v okolici Divače. V Prestranku tudi ni nič bolje s konji, ki brodijo po poplavljenem in razmočenem travniku, oslički, ki glodajo lubje od dreves, medtem ko bik stoji sredi razkopane bale sena, ki je tudi na dežju in v blatu in jih ne pusti niti blizu. Saj ni treba inšpektorjem čakati na prijave, samo na teren naj se odpravijo, bodo imeli kaj videti.
bubobubo |  20 .11. 2019 ob  09: 00
in kaj bo s tem gnojem od lastnika, verjetno kot po navadi nič pretresljivega, več ali manj vse v mejah zakona, mogoče kakšen opomin in gremo dalje, živali pa naj naprej crkujejo....to so naše inšpekcije in njihovi bedni zakoni