MORBIDEN MODNI DODATEK: Torbica, narejena iz hrbtenice otroka, ki je imel osteoporozo (FOTO)

Svet

Indonezijski oblikovalec in Instagram zvezdnik Arnold Putra je na svoji spletni strani objavil, da prodaja torbo, ki je narejena iz jezika aligatorja in človeške hrbtenice. Modni dodatek je v javnosti povzročil ogorčenje in spodbudil novinarje Insiderja, da dvomijo o izvoru tega morbidnega izdelka. Torbica je unikaten kos in stane 5000 dolarjev. Strokovnjaki so za Insider povedali, da so prepričani, da gre za pravo hrbtenico.

Putra je znan po svojem ekstravagantnem življenjskem slogu, napolnjenem z luksuznimi eksotičnimi potovanji visoke mode.

Fotografije z zvezdniki objavlja na zasebnem profilu na Instagramu, v drugem @byarnoldputra pa podrobno opisuje svojo modno linijo. Med fotografijami na tem profilu je fotografija torbice iz hrbtenice.

"V celoti je narejena iz otroške hrbtenice z osteoporozo," se glasi opis torbice.

View this post on Instagram

decalcifying spine handle detail Collection: amitayus Made is los angeles

A post shared by @ byarnoldputra on

Čeprav so mu novinarji poslali več vprašanj, Putra ni odgovoril, ali je hrbtenica res pripadala otroku. Dva otroška osteopata sta se strinjala, da je hrbtenica prava, vendar nista bila prepričana, ali je otroška. Putra je zavrnil prikaz dokumentov, ki razkrivajo, kje je dobil hrbtenico.

Trgovina s človeškimi kostmi je zakonita v več ameriških zveznih državah, poroča National Geographic, med drugim tudi v Kanadi, od koder naj bi oblikovalec hrbtenico tudi dobil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija